A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált hús (marha-sertés vegyesen)
- 2 ek olaj
- 1 kg hámozott, nagyobb fajta burgonya
A tejfölös öntethez:
- 5 db tojás
- 200 g tejföl
- 200 ml tej
- 1 ek pirospaprika
- ½ csokor friss petrezselyem apróra vágva
- só, bors
Az összeszereléshez:
- 100 g mozzarella (reszelhető fajta)
Ismerjétek meg a szerb muszaka receptjét!
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált hús (marha-sertés vegyesen)
- 2 ek olaj
- 1 kg hámozott, nagyobb fajta burgonya
A tejfölös öntethez:
- 5 db tojás
- 200 g tejföl
- 200 ml tej
- 1 ek pirospaprika
- ½ csokor friss petrezselyem apróra vágva
- só, bors
Az összeszereléshez:
- 100 g mozzarella (reszelhető fajta)
Felszeleteljük a vöröshagymát, a fokhagymát rányomjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Ha kész, magasabb lángon lepirítjuk rajta a darált húst, és félretesszük. Egy megfelelő méretű tepsit kiolajozunk, majd a vékonyra szelt (kb. 0,5 cm) burgonyákat elkezdjük lerakni sorban. Ha kész, rászedjük a hús negyedét, majd így folytatjuk, a további rétegekkel. Ezt a tepsi méretének megfelelően lehet variálni, 3 vagy 4 réteg jön ki. A legutolsó azonban fontos, hogy mindig krumpli legyen!
A muszaka öntetének az összetevőit egy habverővel alaposan összekeverjük. Ezt a mixet ráöntjük a tepsiben lévő rétegekre, és végül mozzarellát reszelünk a tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben fólia alatt sütjük 1 órán keresztül, majd fólia nélkül további 30 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem pirul a teteje. Mielőtt kiszedjük, ellenőrizzük, hogy a burgonya minden rétege átsült-e!