Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Jobb, mint a lasagna: rakott kel

Hozzávalók

3 ek olaj
72 dkg darált sertéscomb
35 dkg rizs
2 db közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek passzírozott paradicsompüré
½ db kelkáposzta
1 púpozott ek fűszerpaprika
1 csapott tk majoranna
½ mk őrölt kömény
1 db babérlevél
só, bors
450 g tejföl
3 ek zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Jobb, mint a lasagna: rakott kel

Az olaszok szerint a világ legjobb sütőben sült, rakott étele nem más, mint a lasagna. Ezzel csak egy gond van, hogy nem ismerik a rakott kelt. Ha ismernék, be kéne látniuk, hogy csak a 2. helyezettre futotta. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

3 ek olaj
72 dkg darált sertéscomb
35 dkg rizs
2 db közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek passzírozott paradicsompüré
½ db kelkáposzta
1 púpozott ek fűszerpaprika
1 csapott tk majoranna
½ mk őrölt kömény
1 db babérlevél
só, bors
450 g tejföl
3 ek zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk és olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst, amit jó alaposan átpirítunk. Hozzáadjuk a paradicsomot/paradicsomkonzervet, majd a fűszereket. Az egészet jó alaposan összeforgatjuk, felöntjük 4 dl vízzel és fél órát rotyogtatjuk.

img_8518.jpg

Közben a rizst forró vízzel felöntjük, megsózzuk és addig pároljuk, amíg csak éppen egy kicsit még haraphatóak a szemek. A kelkáposzta leveleit nagyobb darabokra vágjuk és forró vízben elkezdjük kifőzni. Ha teljesen megfőtt, puha kel-leveleket szeretnétek, hagyjátok őket 6-7 percig a vízben, ha roppanósra hagynátok, mint mi, akkor 2-3 perc főzés után blansírozzátok, azaz dobjátok hideg vízbe.

A leveleket ezután lecsepegtetjük egy konyharuhán. A töltelékhez, ha szükséges adunk egy kis vizet még, majd összeforgatjuk az előfőzőtt rizzsel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és összeállítjuk a rakott kelt: egy hőálló tál alját kibéleljük a kellevelekkel, ezeket megsózzuk, majd elterítjük rajtuk a tejfölt, majd a tölteléket és ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó réteg tejfölre zsemlemorzsát szórunk és 30 perc alatt készre sütjük.

rakottkel_1.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások