A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A malacpofához
- 500 g malacpofa
- füstölt só, bors
- 2 - 3 evőkanál disznózsír
- 2 db kápia paprika
- 2 szál sárgarépa
- 1 db hagyma (nagyobb)
- 1 szál zellerszár
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1 kis csokor rozmaring
- 1 csipet chipotle paprika
- 1 ek paradicsompüré
- 200 - 300 ml portói bor
Az égetett karfiolhoz
- 1 fej karfiol
- füstölt só, bors
- 150 g vaj
- 1 kis marék tökmag
- 1 kis marék fekete olajbogyó
A tálaláshoz
- 1 - 2 ek tökmagolaj
- 1 kis csokor snidling
Kápia paprikás malacpofa égetett karfiollal
Most megmutatok nektek egy olyan elkészítési módot, amit lehet, eddig nem ismertetek, de mától csak ezt fogjátok használni. Ez pedig nem más, mint a brezírozás.
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A malacpofához
- 500 g malacpofa
- füstölt só, bors
- 2 - 3 evőkanál disznózsír
- 2 db kápia paprika
- 2 szál sárgarépa
- 1 db hagyma (nagyobb)
- 1 szál zellerszár
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1 kis csokor rozmaring
- 1 csipet chipotle paprika
- 1 ek paradicsompüré
- 200 - 300 ml portói bor
Az égetett karfiolhoz
- 1 fej karfiol
- füstölt só, bors
- 150 g vaj
- 1 kis marék tökmag
- 1 kis marék fekete olajbogyó
A tálaláshoz
- 1 - 2 ek tökmagolaj
- 1 kis csokor snidling
A füstölgő edényünkben disznózsíron sötétbarnára pirítjuk a füstölt sóval és borssal ízesített malacpofákat, aztán félretesszük egy tányérra.
A kápia paprikákat fáklyával megprezseljük.
A szószalaphoz szinte feketére pirítjuk a répát, a hagymát, a zellerszárat, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a rozmaringot. Megszórjuk egy csipet chipotle paprikával. Amikor a zöldségek megpirultak, a paradicsompürével még 1-2 percig pirítjuk, majd ráöntjük a bort, visszahelyezzük a húsokat és hozzáadjuk a kápia paprikákat. Begyújtjuk az alkoholt, és felére forraljuk, majd ráöntjük a marhaalaplevet. Lefedjük az edényünket, és 140 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg a hús megpuhul (kb. 1,5-3 óra, a malacpofa méretétől függően).
A karfiolt 2-3 cm vastagra vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és sózzuk borsozzuk, kockázott vajat teszünk a tetejére. Behelyezzük a 240 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Közben ellenőrizzük, és ha szükséges, fordítsuk meg őket. 5 perccel a sütés vége előtt megszórjuk a tökmaggal.
Amint megpuhult a malacpofa, kivesszük a folyadékból és félretesszük. A kápia paprikákat és a fokhagymát egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, és átszűrjük rajta az brezírozólevünket. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik, majd belekeverjük a húsokat és a durvára vágott olajbogyót.
Tálalásnál az ételünket megszórjuk frissen vágott snidlinggel és meglocsoljuk egy kevés tökmagolajjal.