Hozzávalók
A töltelékhez
- 50 ml olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 g darált marhahús
- 1 db kápia paprika
- 100 g koktélparadicsom
- 50 g paradicsompüré
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor koriander
- 1 tk római kömény
- 1 tk füstölt pirospaprika
- só, bors
- ½ db lime leve
- 150 g gouda sajt
A szószhoz
- 100 g tejföl
- 50 g majonéz
- 100 g feta sajt
- 1 tk oregánó
- 1 tk chilipehely
- só, bors
A korianderes-lime-os rizshez
- ½ db kápia paprika
- 2 ek olaj
- 200 g basmati rizs
- 400 ml víz
- ½ csokor koriander
- 1 db lime leve
- só, bors
- 25 g vaj
Az összeállításhoz
- 3 - 4 db kápia paprika
Hozzávalók
A töltelékhez
- 50 ml olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 g darált marhahús
- 1 db kápia paprika
- 100 g koktélparadicsom
- 50 g paradicsompüré
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor koriander
- 1 tk római kömény
- 1 tk füstölt pirospaprika
- só, bors
- ½ db lime leve
- 150 g gouda sajt
A szószhoz
- 100 g tejföl
- 50 g majonéz
- 100 g feta sajt
- 1 tk oregánó
- 1 tk chilipehely
- só, bors
A korianderes-lime-os rizshez
- ½ db kápia paprika
- 2 ek olaj
- 200 g basmati rizs
- 400 ml víz
- ½ csokor koriander
- 1 db lime leve
- só, bors
- 25 g vaj
Az összeállításhoz
- 3 - 4 db kápia paprika
Az apróra vágott kápiát és a rizst kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és fedő alatt készre pároljuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott koriandert, belefacsarjuk egy lime levét, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajjal fejezzük be.
A szósz összetevőit összekeverjük, ha szükséges, állítunk az ízeken.
A töltelékhez az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a húst, körbepirítjuk, majd így teszünk a kápiával, a paradicsompürével és a felezett, szétnyomott koktélparadicsommal is. Amikor kész, akár a tűzön, akár kiszedve egy edénybe fűszerezzük: hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, a szárított fűszereket, sózzuk, borsozzuk, végül a lime levét is ráfacsarjuk, majd alaposan elkeverjük.
A tölteni való kápiákat hosszában kettévágjuk, belsejüket eltávolítjuk, és belehalmozzuk a húsos-paprikás tölteléket, végül gouda sajtot reszelünk rá, és közepes lángon meggrillezzük, olyan 5-8 percig, míg a sajt meg nem olvad.
Egy tányérra szedünk a rizsből, mellé a szószból, és ráfektetjük a töltött paprikákat. Apróra vágott kápiával és zöldfűszerrel díszítjük.
Ha tetszett a kápiával töltött kápiapaprika receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!