Hozzávalók
A Karibi jerk sertésszűzhöz
- 1 ½ kg édesburgonya
- 1 db szép ananász
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- 1 db kis darab chili
- ½ db citrom leve
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk szegfűbors
- 1 mk fahéj
- 1 reszelésnyi szerecsendió
- 1 db sertésszűz
- só, bors
- 1 csomag zöld koriander
- 1 gerezd fokhagyma
A koktélhoz
- 4 cl Bacaradi Carta Oro
- 2 szelet ananász
- 5 cl kókuszvíz
- 4 - 5 szem rózsabors
- 2 cl fahéjszirup
- 2 cl lime lé
Hozzávalók
A Karibi jerk sertésszűzhöz
- 1 ½ kg édesburgonya
- 1 db szép ananász
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- 1 db kis darab chili
- ½ db citrom leve
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk szegfűbors
- 1 mk fahéj
- 1 reszelésnyi szerecsendió
- 1 db sertésszűz
- só, bors
- 1 csomag zöld koriander
- 1 gerezd fokhagyma
A koktélhoz
- 4 cl Bacaradi Carta Oro
- 2 szelet ananász
- 5 cl kókuszvíz
- 4 - 5 szem rózsabors
- 2 cl fahéjszirup
- 2 cl lime lé
A sertésszűzhöz
Az édesburgonyákat félbevágjuk, közepüket egy karalábévájóval kikapargatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. A kikapargatott édesburgonya részeket ne dobjátok ki, hanem katt ide egy frankó krémleves receptért.
Az ananászból szép nagy szeleteket vágunk és egy száraz, forró serpenyőben mindkét oldalukat kicsit megpirítjuk, majd felkockázzuk. Egy tálba dobjuk a kockákra vágott paradicsom, lilahagyma és kaliforniai paprika társaságában. Mehet még bele egy kevés chili, sózzuk, borsozzuk és egy fél citrom levével jól összeforgatjuk. Így kész is a salsa.
A húshoz elkészítjük a pácot: az olívaolajat kikeverjük a kakukffűvel, pirospaprikával, szegfűborssal, fahéjjal, szerecsendióval, borssal, sóval. Ebbe jól beleforgatjuk a lehártyázott sertésszűzet. Egy kevés olívaolajon, egy forró serpenyőben pár perc alatt minden oldalát megsütjük, hogy szép kérget kapjon. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és berakjuk az édesburgonyák helyére a kikapcsolt sütőbe 15 percre.
Az édesburgonyákat megpakoljuk a salsával. A serpenyőben, amiben a húst sütöttük felforrósítjuk, öntünk bele egy kevés olívaolajat, dobunk mellé egy felszeletelt fokhagymát, egy csokor apróra vágott koriandert, átkeverjük, lehúzzuk a tűzről és a félbevágott serétsszűzre öntjük.
Hogy az édesburgonya belseje se vesszen kárba, csináltunk abból is egy pöpec krémlevest, aminek a receptjét ITT találjátok!
A koktélhoz:
A koktélhoz elsőként készítünk egy fahéjszirupot: a cukrot, a vizet és a fahéj rudakat felforraljuk és egy kancsóban hagyjuk kihűlni. Az ananászból levágunk pár vékony szeletet, megtisztítjuk és cikkekre szeleteljük. A shakerünkbe rózsaborsot szórunk, jól összetörjük és hozzáadjuk az ananász cikkeket. Mehet bele 4 cl rum, a fahéjszirupból 2cl és egy fél lime facsart leve. A poharunkat lehűtjük egy kevés jéggel, adunk még a koktélhoz 5 cl kókuszvizet, egy adag jeget és összemixeljük. A jeges pohárból kiöntjük a megolvadt vizet és egy szűrőn át rátöltjük a koktélt.
Fotó: Gerócs Balázs
Fogyaszd felelőséggel! A Bacardi elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás mellett. Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk.