Hozzávalók
A pörkölthöz
- 350 g hagyma
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál zellerszár (kisebb)
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 ek kurkuma
- 2 ek római kömény
- 1 csipet sáfrány
- ½ db citrom héja
- ½ db narancs héja
- 1 kg bárányhús
- 400 ml vörösbor
- 1 - 2 l csirke- vagy marhaalaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 150 g fekete olajbogyó
A tálaláshoz
- 2 - 3 ek joghurt
A spatzelhez
- 500 g liszt
- 150 ml víz
- 150 ml tej
- 150 ml olaj
- 4 db tojás
- 2 - 4 ek kurkuma
- 2 - 4 ek vaj
- 1 csokor koriander (kisebb)
Hozzávalók
A pörkölthöz
- 350 g hagyma
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál zellerszár (kisebb)
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 ek kurkuma
- 2 ek római kömény
- 1 csipet sáfrány
- ½ db citrom héja
- ½ db narancs héja
- 1 kg bárányhús
- 400 ml vörösbor
- 1 - 2 l csirke- vagy marhaalaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 150 g fekete olajbogyó
A tálaláshoz
- 2 - 3 ek joghurt
A spatzelhez
- 500 g liszt
- 150 ml víz
- 150 ml tej
- 150 ml olaj
- 4 db tojás
- 2 - 4 ek kurkuma
- 2 - 4 ek vaj
- 1 csokor koriander (kisebb)
A zöldségeket apró kockára vágjuk, lepirítjuk az olívaolajon, majd rátesszük az összes fűszert, a narancs- és citromhéjat, a húst, és 2-3 percig tovább pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, és addig forraljuk, amíg szinte teljesen el nem párolog róla. Felöntjük 1-2 l alaplével és a darabolt paradicsommal, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. 2-3 óra). Ha szükséges, pótoljuk az alaplevet. Hozzáadjuk a fekete olajbogyót, és még egyet rottyantunk rajta.
A spatzelhez az alapanyagokat kikeverjük a vaj kivételével, majd habzsákba töltjük, és gyöngyöző vízbe belenyomva pár perc alatt megfőzzük, aztán leszűrjük, átpirítjuk a vajon, és megszórjuk frissen vágott korianderrel. A bárányt a spatzellel tálaljuk, és megcsorgatjuk egy kevés joghurttal.
Ha tetszett a keleti báránypörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!