Hozzávalók
- 5 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 db paradicsomos babkonzerv (400g)
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ek ketchup
- 1 ½ ek méz
- 2 tk dijoni mustár
- só
- bors
- Tabasco szósz
- 1 tk almaecet
Kolbászos babos tunkolós tál
Hozzávalók
- 5 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 db paradicsomos babkonzerv (400g)
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ek ketchup
- 1 ½ ek méz
- 2 tk dijoni mustár
- só
- bors
- Tabasco szósz
- 1 tk almaecet
Egy sütőbe is rakható serpenyőben elkezdjük lepirítani a kisebb szeletekre vágott bacont. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a baconre szórjuk és üvegesre pirítjuk. A kolbászt kis kockákra vágva, a hagymás baconhöz adjuk és pár percig kevergetjük. Hozzákeverjük a babkonzervet (mártással együtt), sűrített paradicsomot, mézet, almaecetet, ketchupot, mustárt, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint Tabasco szószt adunk hozzá. Átkeverjük, majd 185 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre a serpenyőt. Friss kenyérrel tökéletes, tunkolós főétel lesz belőle.