Hozzávalók
A lecsóhoz (kb. 750 g-hoz)
- 1 ½ ek sertészsír
- 215 g hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 200 g paprika
- 425 g paradicsom
- só, bors
A tarhonyához
- 500 g füstölt félszáraz kolbász (csípős vagy csemege)
- 600 g házi tarhonya
- 2 l csirkealaplé vagy víz
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- kenyér
- savanyúság
Kolbászos-lecsós tarhonya
Hozzávalók
A lecsóhoz (kb. 750 g-hoz)
- 1 ½ ek sertészsír
- 215 g hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 200 g paprika
- 425 g paradicsom
- só, bors
A tarhonyához
- 500 g füstölt félszáraz kolbász (csípős vagy csemege)
- 600 g házi tarhonya
- 2 l csirkealaplé vagy víz
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- kenyér
- savanyúság
A lecsóhoz a zsíron a szeletelt hagymát, fokhagymát és paprikát magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd rádobjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg össze nem estek és meg nem főttek a zöldségek. Ha szükséges, kevés vizet öntünk rá mindig.
A kolbászt felkarikázzuk, majd lepirítjuk a zsíron, hogy kiengedje a saját zsírját is, aztán egy szűrőkanállal eltávolítjuk, és félretesszük. A kiolvadt kolbászzsíron sötétebb aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük az alaplével vagy vízzel. Visszatesszük a kolbászt a tarhonyára, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és közepes rotyogtatás mellett néha megkavarva készre főzzük (ha nem főtt meg, teszünk még hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet). Hozzáöntjük az elkészült lecsót, rátesszük az aprított petrezselymet, elkeverjük, és kóstolás után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kenyérrel és savanyúsággal is fogyaszthatjátok, úgy az igazi.
Ha tetszett a kolbászos-lecsós tarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!