Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 4 db paradicsom
- 3 - 4 ek olaj
- 100 g füstölt szalonna
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 100 g kolbász
- 4 db paprika
- 1 mk kakukkfű
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- 150 g füstölt sajt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 ek olaj a tepsi kikenéséhez
- 2 ek tejföl
Lecsós rakott krumpli
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 4 db paradicsom
- 3 - 4 ek olaj
- 100 g füstölt szalonna
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 100 g kolbász
- 4 db paprika
- 1 mk kakukkfű
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- 150 g füstölt sajt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 ek olaj a tepsi kikenéséhez
- 2 ek tejföl
A krumplikat bő sós vízben félpuhára főzzük, közben a paradicsomokat egy percre belemártjuk a forrásban lévő főzővízbe, hogy könnyen meg tudjuk őket hámozni. A félpuha krumplikat megpucoljuk, kb. 2 x 2 centisre vágjuk, és a 3 ek olajban pirosra pirítjuk.
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a felkarikázott kolbászt. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a felszeletelt paprikát, megszórjuk a kakukkfűvel és a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 150 ml vízzel, és 10 percig forraljuk. Összekeverjük a megsütött krumplival és a reszelt sajttal. Kiolajozott és 1 evőkanál zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük a keveréket, elkenjük a tetején a tejfölt, és megszórjuk a maradék zsemlemorzsával. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Ha tetszett a lecsós rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!