Hozzávalók
- 1 csomag réteslap
- 1 ek olvasztott vaj
- 300 g libatepertő
- 50 ml kovászosuborka-lé
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek magos dijoni mustár
- só, bors
- 1 ek aprított snidling
- 2 ek aprított petrezselyem
- 1 ek friss kakukkfű
- 1 db kovászos uborka
Magos mustáros-kovászos uborkás libatepertőkrém mille feuille
Hozzávalók
- 1 csomag réteslap
- 1 ek olvasztott vaj
- 300 g libatepertő
- 50 ml kovászosuborka-lé
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek magos dijoni mustár
- só, bors
- 1 ek aprított snidling
- 2 ek aprított petrezselyem
- 1 ek friss kakukkfű
- 1 db kovászos uborka
A réteslapot 4 x 10 cm-es téglalapokra vágjuk. Megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A libatepertőt aprítógépbe tesszük az uborkalével, az olajjal, a fokhagymával, a magos mustárral, sózzuk, borsozzuk, és krémesre aprítjuk. Kiszedjük egy tálba, és belekeverjük az aprított zöld fűszereket. A kovászos uborkát 2 x 2 mm-es kockákra vágjuk, és a tepertőkrémbe keverjük. A krémünket habzsákba töltjük, majd a réteslapra nyomjuk, erre ráteszünk még egy lapot, majd ezt még egyszer megismételjük. Annyi kovi ubit és tepertőt eszünk mellé, amennyit csak akarunk és belénk fér, esetleg ki nem pukkadunk…
Ha tetszett a libatepertőkrém mille feuille receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!