Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 ml barna sör
- 200 ml barbecue szósz
- 100 ml ketchup
- 1 tk dijoni mustár
- 2 ek Worcester szósz
- 1 ek méz
- 100 - 150 ml víz
A sült édesburgonyához
- 2 db édesburgonya (nagyobb)
- 2 tk keményítő
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
Az uborkasalátához
- 1 - 2 ek fehér szezámmag
- 1 - 2 ek fekete szezámmag
- 2 db kígyóuborka
- 1 ek szezámolaj
- 100 ml rizsecet
- só, bors
Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 ml barna sör
- 200 ml barbecue szósz
- 100 ml ketchup
- 1 tk dijoni mustár
- 2 ek Worcester szósz
- 1 ek méz
- 100 - 150 ml víz
A sült édesburgonyához
- 2 db édesburgonya (nagyobb)
- 2 tk keményítő
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
Az uborkasalátához
- 1 - 2 ek fehér szezámmag
- 1 - 2 ek fekete szezámmag
- 2 db kígyóuborka
- 1 ek szezámolaj
- 100 ml rizsecet
- só, bors
Az édesburgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
A húsgolyóhoz a darált húst sózzuk, borsozzuk, golyókat formázunk belőle, és egy serpenyőben az olívaolajon, körbepirítjuk őket, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük 150 ml sörrel. Ha a nagy részét elfőtte, rárakjuk az összes többi hozzávalót, és felforraljuk. Ha felforrt, visszarakjuk a húsgolyót, és addig rotyogtatjuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul és a szaft egy kicsit be nem sűrűsödik.
A salihoz egy száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk a szezámmagot. Az uborkákat elfelezzük, kikaparjuk a magjait és 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle, majd egy tálba tesszük. A szezámolajat, a rizsecetet, a sót és a borsot egy kis üvegben összerázzuk, és ráöntjük az uborkára, a szezámmaggal együtt.
A húsgombócot a sült édesburival és ezzel a salival tálaljuk.
Ha tetszett a marhahúsgolyók barna sörös barbecue szószban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!