A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 500 g darált bárányhús
- 1 ek római kömény
- 1 ek őrölt koriander
- 1 ek füstölt pirospaprika
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 csokor friss menta
A szószhoz:
- 50 g dió
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- fél csokor friss petrezselyem
- 1 mk só
A laposkenyérhez:
- 300 g liszt (+50 g a lisztezéshez)
- 300 g joghurt
- 1 tk szárított élesztő
- 1 tk sütőpor
- 1 mk só
Marokkói húsgolyó mártogatóssal és laposkenyérrel
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 500 g darált bárányhús
- 1 ek római kömény
- 1 ek őrölt koriander
- 1 ek füstölt pirospaprika
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 csokor friss menta
A szószhoz:
- 50 g dió
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- fél csokor friss petrezselyem
- 1 mk só
A laposkenyérhez:
- 300 g liszt (+50 g a lisztezéshez)
- 300 g joghurt
- 1 tk szárított élesztő
- 1 tk sütőpor
- 1 mk só
Először elkészítjük a szószt: a kaliforniai paprikát kicsumázzuk, szétvágjuk, és közepes lángon egy kevés olajon lepirítjuk. Ha ez megvan, beleöntjük a többi hozzávalóval együtt egy aprítóba, és krémesre pürésítjük. A húsgolyókhoz a hagymát, fokhagymát, mentát apróra vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Apró labdákat formázunk a masszából (20-25 darabot), majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg kellemesen meg nem barnul a tetejük .
Eközben elkészítjük a laposkenyeret: összekeverjük a hozzávalókat (ha túl nedves, mehet hozzá 1-2 evőkanál liszt, de óvatosan adagolva), és állni hagyjuk 5-10 percig. Ha kész, 8 részre osztjuk a tésztát, 10-12 cm átmérőjűre nyújtjuk őket egy belisztezett deszkán, majd egy serpenyőbe kis lisztet szórunk, és közepes lángon, oldalanként 4-6 perc alatt készre sütjük a lepénykenyereket (onnan látszik, hogy ropogós és világosbarna lesz). Ha kész, a báránygolyókat a szósszal és a laposkenyérrel tálaljuk.