Hozzávalók
A körethez
- 8 - 10 db sárgarépa
- 1 db citrom
- só, bors
- 1 tk őrölt koriander
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 nagy marék csicseriborsó (konzerv)
- 1 kis marék szeletelt mandula
- 1 csokor petrezselyem
- ½ db gránátalma kiszedett magjai
a fűszerkeverékhez
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk szegfűszeg
- 1 tk fahéj
- 1 mk kurkuma
- 1 mk koriander
- 1 mk oregano
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 mk cayenne bors
a kebabhoz
- 500 g darált marhahús
- 4 tk fűszerkeverék
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- ½ fej vöröshagyma
a tálaláshoz
- 1 marék bébispenót
- tejföl
- olívaolaj
Marokkói kebab, sült sárgarépa salátával
Hozzávalók
A körethez
- 8 - 10 db sárgarépa
- 1 db citrom
- só, bors
- 1 tk őrölt koriander
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 nagy marék csicseriborsó (konzerv)
- 1 kis marék szeletelt mandula
- 1 csokor petrezselyem
- ½ db gránátalma kiszedett magjai
a fűszerkeverékhez
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk szegfűszeg
- 1 tk fahéj
- 1 mk kurkuma
- 1 mk koriander
- 1 mk oregano
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 mk cayenne bors
a kebabhoz
- 500 g darált marhahús
- 4 tk fűszerkeverék
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- ½ fej vöröshagyma
a tálaláshoz
- 1 marék bébispenót
- tejföl
- olívaolaj
A sárgarépákat megtisztítjuk, levágjuk a végeit, hosszában kettévágjuk őket és sütőpapíros tepsibe pakoljuk. A citromot megmossuk, cikkekre vágjuk és a répához dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a korianderrel, meglocsoljuk olívaolajjal, átkeverjük és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 15 percre.
A fűszerkeverékhez összekeverjük a hozzávalókat. A darálthúshoz adunk a fűszerkeverékből kb. 4 teáskanállal, sózzuk, borsozzuk. A petrezselymet finomra vágjuk, hozzászórjuk a húshoz. A vöröshagymát apróra vágjuk és szintén a húshoz adjuk és összekeverjük az egészet. A masszából nagyobb diónyi mennyiségeket veszünk ki és kicsit elnyújtott gombócokká formáljuk őket. A sütőből kivesszük a répákat, hozzákeverjük a csicseriborsót, megszórjuk szeletelt mandulával és visszatoljuk a sütőbe, további 5-10 percre. Egy serpenyőt felforrósítunk, öntünk bele olajat és szaftosra sütjük benne a kebabjainkat. A sárgarépát kivesszük a sütőből, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, a gránátalmával, összekeverjük és a spenótlevelekre szedjük. Olívaolajjal meglocsolva, tejföllel és a kebabbal tálaljuk.