Hirdetés
Instant

Hozzávalók

4
személyre
+

A körethez

8 - 10 db sárgarépa
1 db citrom
só, bors
1 tk őrölt koriander
2 - 3 ek olívaolaj
1 nagy marék csicseriborsó (konzerv)
1 kis marék szeletelt mandula
1 csokor petrezselyem
½ db gránátalma kiszedett magjai

a fűszerkeverékhez

1 tk pirospaprika
1 mk szegfűszeg
1 tk fahéj
1 mk kurkuma
1 mk koriander
1 mk oregano
1 csipet őrölt szerecsendió
1 mk cayenne bors

a kebabhoz

500 g darált marhahús
4 tk fűszerkeverék
só, bors
1 csokor petrezselyem
½ fej vöröshagyma

a tálaláshoz

1 marék bébispenót
tejföl
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Marokkói kebab, sült sárgarépa salátával

Megmutatjuk nektek, hogy tudtok zseniális kebabot készíteni, egy szuper körettel, ami után tuti megnyaljátok mind a húsz ujjatokat és kb. azonnal nekiálltok majd készíteni egy újabb adagot. Tudjátok mit? Inkább eleve kezdjetek kettővel, az a tuti!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A körethez

8 - 10 db sárgarépa
1 db citrom
só, bors
1 tk őrölt koriander
2 - 3 ek olívaolaj
1 nagy marék csicseriborsó (konzerv)
1 kis marék szeletelt mandula
1 csokor petrezselyem
½ db gránátalma kiszedett magjai

a fűszerkeverékhez

1 tk pirospaprika
1 mk szegfűszeg
1 tk fahéj
1 mk kurkuma
1 mk koriander
1 mk oregano
1 csipet őrölt szerecsendió
1 mk cayenne bors

a kebabhoz

500 g darált marhahús
4 tk fűszerkeverék
só, bors
1 csokor petrezselyem
½ fej vöröshagyma

a tálaláshoz

1 marék bébispenót
tejföl
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A sárgarépákat megtisztítjuk, levágjuk a végeit, hosszában kettévágjuk őket és sütőpapíros tepsibe pakoljuk. A citromot megmossuk, cikkekre vágjuk és a répához dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a korianderrel, meglocsoljuk olívaolajjal, átkeverjük és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 15 percre.

A fűszerkeverékhez összekeverjük a hozzávalókat. A darálthúshoz adunk a fűszerkeverékből kb. 4 teáskanállal, sózzuk, borsozzuk. A petrezselymet finomra vágjuk, hozzászórjuk a húshoz. A vöröshagymát apróra vágjuk és szintén a húshoz adjuk és összekeverjük az egészet. A masszából nagyobb diónyi mennyiségeket veszünk ki és kicsit elnyújtott gombócokká formáljuk őket. A sütőből kivesszük a répákat, hozzákeverjük a csicseriborsót, megszórjuk szeletelt mandulával és visszatoljuk a sütőbe, további 5-10 percre. Egy serpenyőt felforrósítunk, öntünk bele olajat és szaftosra sütjük benne a kebabjainkat. A sárgarépát kivesszük a sütőből, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, a gránátalmával, összekeverjük és a spenótlevelekre szedjük. Olívaolajjal meglocsolva, tejföllel és a kebabbal tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások