Hozzávalók
A sertésszűzhöz
- 2 ek olívaolaj
- 1 egész sertésszűz (½ kg)
- só
- bors
A mázhoz
- 350 ml barnasör
- 8 ek méz
- 1 ek barnacukor
A jacket potatohoz
- 4 db közepes burgonya
- 200 g juhtúró
- 1 nagy marék reszelt parmezán
- 100 ml tejszín
- bors
- snidling
Hozzávalók
A sertésszűzhöz
- 2 ek olívaolaj
- 1 egész sertésszűz (½ kg)
- só
- bors
A mázhoz
- 350 ml barnasör
- 8 ek méz
- 1 ek barnacukor
A jacket potatohoz
- 4 db közepes burgonya
- 200 g juhtúró
- 1 nagy marék reszelt parmezán
- 100 ml tejszín
- bors
- snidling
Az egész burgonyákat egy tepsibe rakjuk és 200 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a sertésszüzet, sózzuk, borsozzuk és pár percig intenzíven pirítjuk, hogy kérget kapjon, majd félrerakjuk. Serpenyőbe öntjük a sört, hozzáadjuk a mézet, a barnacukrot, és kevés ideig forraljuk, hogy kicsit besűrűsödhessen a máz, majd kiöntjük egy edénybe. A serpenyőbe visszadobjuk a húst, jól átforgatjuk a mázzal, majd a 180 °C-os sütőbe rakjuk 30 percre, közben időnként átkenjük a maradék mázzal.
Eközben a burgonyákat is kivesszük a sütőből, egyenként alufóliába csomagoljuk és visszarakjuk a hús mellé. Ha letelt a 30 perc a húst kivesszük a sütőből és alufóliával letakarva pihentetjük.
A burgonyákat még 10 percig sütjük, közben elkészítjük a tölteléket, melyhez összekeverjük a juhtúrót, parmezánt, zúzott fokhagymát, tejszínt és borsot. A burgonyákat kivesszük a sütőből, keresztben bevágjuk őket és megtöltjük a juhtúrós töltelékkel. Majd kevés parmezánt szórunk rá és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe 210 C-ra. A húst felszeleteljük, a burgonyát megszórjuk apróra vágott snidlinggel és tálaljuk!