A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A polentához
- 20 dkg kukoricadara
- 1 l forró víz
- 7 dkg feta sajt
- 1 ek vaj
A minikolbászokhoz
- 50 dkg darált sertés hús
- 4 ág friss kakukkfű
- 2 ág friss rozmaring
- 1 tk szárított oregano
- ½ tk pirospaprika
- 1 - 2 ek olívaolaj
- Só, bors
A pirított zöldségekhez
- 20 dkg apró szemű gomba
- 7 db koktélparadicsom
- 2 ek olívaolaj
- 1 db lilahagyma
- 0.3 db piros színű kaliforniai paprika
- 0.3 db sárga színű kaliforniai paprika
- 0.3 db zöld színű kaliforniai paprika
- ½ db közepes méretű cukkini
Minikolbászok grill zöldségekkel és polentával
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A polentához
- 20 dkg kukoricadara
- 1 l forró víz
- 7 dkg feta sajt
- 1 ek vaj
A minikolbászokhoz
- 50 dkg darált sertés hús
- 4 ág friss kakukkfű
- 2 ág friss rozmaring
- 1 tk szárított oregano
- ½ tk pirospaprika
- 1 - 2 ek olívaolaj
- Só, bors
A pirított zöldségekhez
- 20 dkg apró szemű gomba
- 7 db koktélparadicsom
- 2 ek olívaolaj
- 1 db lilahagyma
- 0.3 db piros színű kaliforniai paprika
- 0.3 db sárga színű kaliforniai paprika
- 0.3 db zöld színű kaliforniai paprika
- ½ db közepes méretű cukkini
A kukoricadarát, a vajat és a fetát (belemorzsolva) forró vízbe tesszük, majd összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az oregánót is és készre főzzük. A húshoz adjuk a felaprított fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk és alaposan összegyúrjuk. A húsból kis kolbászokat formázunk és forró, olívaolajos serpenyőben, közepes lángon minden oldalukat aranybarnára sütjük. Egy forró olívaolajos serpenyőben, pár perc alatt megpirítjuk a gombákat, majd hozzáadjuk a vastagabb csíkokra vágott paprikát, a felkarikázott cukkinit, a nagyobb darabokra vágott hagymát és az egész koktélparadicsomokat. Összerázzuk és tovább pirítjuk. Végül sózzuk és a kisült kolbászkákkal, valamint a polentával tálaljuk.
Ha egy kis tésztára is vágynátok, van egy nagyon könnyed csirkés tészta receptünk. Itt keressétek.