Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál zeller
- 400 g darált sertéshús
- só, bors
- 1 ek szárított bazsalikom
- 1 ek szárított oregánó
- 250 g passata
- 120 g mozzarella
Az összeállításhoz
- 2 csomag rétestészta
- olívaolaj
- 1 db tojás
- 1 ek fenyőmag
Olasz burek
Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál zeller
- 400 g darált sertéshús
- só, bors
- 1 ek szárított bazsalikom
- 1 ek szárított oregánó
- 250 g passata
- 120 g mozzarella
Az összeállításhoz
- 2 csomag rétestészta
- olívaolaj
- 1 db tojás
- 1 ek fenyőmag
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Mehet rá a kis kockákra vágott sárgarépa és zeller, majd pár perc pirítás után a darált hús, só, bors, oregánó és bazsalikom. 4-5 percig pirítjuk a húst, majd felöntjük a passatával, és további kb. 8-10 percig főzzük.
A réteslapokat kihajtogatjuk, és egymásra rétegezünk 6-6 lapot úgy, hogy mindegyiket lekenjük egy vékony réteg olajjal. Félbevágjuk őket, és mind a 4 így kapott téglalap aljára egy sávban elosztjuk a tölteléket, kisebb darabokra tépkedett mozzarellát is eloszlatunk rajtuk, majd feltekerjük őket. Az egyiket csiga alakban betekerjük egy tortaforma közepére, majd a többit is hozzátekerjük, hogy egy nagy, csiga alakú bureket kapjunk. Lekenjük tojással, megszórjuk a fenyőmaggal, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, addig, amíg aranybarnára pirul (kb. 30 perc).
Ha tetszett az olasz burek receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!