Hirdetés

Pacalpörkölt, mert Pacal Forever!

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
50 g füstölt szalonna
1 ek sertészsír
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
3 db babérlevél
500 g pacal (felcsíkozott, előfőzött)
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pacalpörkölt, mert Pacal Forever!

Mindig is az volt a szerkesztőség fő mondata, hogy PACAL FOREVER! Így most hűen a nevünkhöz, elkészítettük a klasszikus magyar pacalpörit, amire valóban igaz, hogy aki szereti az nagyon szereti, viszont legalább ugyanannyian vannak akik irtóznak tőle. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
50 g füstölt szalonna
1 ek sertészsír
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
3 db babérlevél
500 g pacal (felcsíkozott, előfőzött)
só, bors
Bevásárlólistához adom

A sertészsíron a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Jöhet rá a felezett paprika és paradicsom, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, a köménnyel és beledobjuk a babérleveleket is. Addig főzzük a pörköltalapot, míg a paprika és a paradicsom szétfő, a vizet folyamatosan pótoljuk közben.

Ezután hozzáadjuk a pacalt, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen nem lepi el, majd ha felforrt, alacsony lángon főzzük, 2-2,5 órán keresztül, amíg teljesen megpuhul, a folyadékot pótolva, néha megkeverve. Főtt burgonyával tálaljuk.   

Pacalpörkölt

Ha tetszett a pacalpörkölt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások