Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 db paradicsom
- 3 tk pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- só, bors
- 200 g kolbász
- 4 szál virsli
- 50 g zsírszalonna
A galuskához
- 1 db tojás
- 300 g liszt
- 200 ml víz
- 1 tk só
Paprikás krumpli felturbózva
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 db paradicsom
- 3 tk pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- só, bors
- 200 g kolbász
- 4 szál virsli
- 50 g zsírszalonna
A galuskához
- 1 db tojás
- 300 g liszt
- 200 ml víz
- 1 tk só
A zsíron megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd rádobjuk a felaprított hagymát és azt is megpirítjuk. Felöntjük kb. 100 ml vízzel, megszórjuk pirospaprikával, és köménnyel, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és a felkockázott paradicsomot. Kb. 15-20 percig pároljuk ezt a hagymás alapot, a folyadékot folyamatosan pótolva. A krumplikat cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a párolódó hagymához, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk. A kolbászt felkarikázzuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk.
A galuska hozzávalóit alaposan összekeverjük. A krumplihoz a vizet folyamatosan pótoljuk. Amikor majdnem teljesen megpuhult, a galuskát beleszaggatjuk a forrásban lévő paprikás krumpliba. Figyeljünk rá, hogy szaggatás közben keverjük meg az ételt, különben a galuskák összeragadnak. 5 percig forraljuk, majd jöhetnek bele a kolbászkarikák, és a virslikarikák is. Ezekkel együtt még 1-2 percig főzzük.
Ha tetszett a paprikás krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!