Hozzávalók
A paradicsomos káposztához
- 1 fej káposzta
- 1 fej hagyma
- 1 ek olaj
- 2 ek cukor
- 1 l alaplé
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- 1 l passzírozott paradicsom
- 100 g sűrített paradicsom
A sült oldalashoz
- 500 g sertésoldalas
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
Paradicsomos káposzta sült oldalassal
Hozzávalók
A paradicsomos káposztához
- 1 fej káposzta
- 1 fej hagyma
- 1 ek olaj
- 2 ek cukor
- 1 l alaplé
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- 1 l passzírozott paradicsom
- 100 g sűrített paradicsom
A sült oldalashoz
- 500 g sertésoldalas
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
A fokhagymát az oldalasra nyomjuk egy fokhagymanyomó segítségével, jól beledörzsöljük, és sózzuk, borsozzuk. Tepsire rakjuk, és fólia alatt 170 fokra előmelegített sütőben legalább 90 percet sütjük, egészen addig, míg a hús puha nem lesz (ezt villával tudjuk ellenőrizni). Ekkor levesszük a fóliát, és 210 fokon kicsit rápirítunk.
A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, egy tálba tesszük, megsózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk.
A hagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a káposztát is. Folyamatosan kevergetjük, amíg a káposzta kicsit összeesik. Felöntjük alaplével, fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és a sűrített paradicsomot is. Ízlés szerint tovább fűszerezzük. Forrásig hevítjük, majd alacsony lángon további 20 percet főzzük.
Ha elkészült, a paradicsomos káposztát a sült oldalassal tálaljuk.
Ha tetszett a paradicsomos káposzta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!