Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

Lasagne

2 fej hagyma
5 ek olaj
2 db répa
2 szál szárzeller
1000 g darált sertéscomb
500 ml passata
200 g hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)
0.25 tk feketebors
1 tk kakukkfű
2 tk bazsalikom
2 tk oregánó
3 gerezd fokhagyma
2 ek vaj
2 ek liszt
600 ml tej
1 csipet fehérbors
0.25 tk szerecsendió
1 csomag lasagnetészta (kb. 12 lap)
200 g trappista

Chilis bab

2 fej hagyma
3 - 4 ek olaj
2 db chili
3 gerezd fokhagyma
800 g darált sertéshús
500 ml passata
só, bors
½ tk fahéj
1 tk kakukkfű
2 tk oregánó
1 - 2 tk fűszerpaprika
600 g babkonzerv
400 g kukoricakonzerv

Minestrone

1 fej hagyma
40 g vaj
4 ek olaj
3 db babérlevél
800 minestrone mix
2 ek liszt
1500 ml alaplé
500 ml passata
só, bors
3 gerezd fokhagyma
2 tk bazsalikom
oregánó
100 g spagetti
3 szál újhagyma
150 g trappista
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

3 paradicsomszószos kaja egy videóban

Paradicsomszószból sosem elég, nálunk mindig van belőle a polcon.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

Lasagne

2 fej hagyma
5 ek olaj
2 db répa
2 szál szárzeller
1000 g darált sertéscomb
500 ml passata
200 g hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)
0.25 tk feketebors
1 tk kakukkfű
2 tk bazsalikom
2 tk oregánó
3 gerezd fokhagyma
2 ek vaj
2 ek liszt
600 ml tej
1 csipet fehérbors
0.25 tk szerecsendió
1 csomag lasagnetészta (kb. 12 lap)
200 g trappista

Chilis bab

2 fej hagyma
3 - 4 ek olaj
2 db chili
3 gerezd fokhagyma
800 g darált sertéshús
500 ml passata
só, bors
½ tk fahéj
1 tk kakukkfű
2 tk oregánó
1 - 2 tk fűszerpaprika
600 g babkonzerv
400 g kukoricakonzerv

Minestrone

1 fej hagyma
40 g vaj
4 ek olaj
3 db babérlevél
800 minestrone mix
2 ek liszt
1500 ml alaplé
500 ml passata
só, bors
3 gerezd fokhagyma
2 tk bazsalikom
oregánó
100 g spagetti
3 szál újhagyma
150 g trappista
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Most nem is egy, hanem rögtön három paradicsomszószos étel készült!

Lasagne

Ha fel kellene sorolnunk 3 olasz ételt, egészen biztos a lasagne szerepelne közte. Nem véletlen. Ki tudna nemet mondani egy igazán tocsogós lasagnéra?! Meg is éheztél ugye?!?!

A hagymát apró kockákra vágjuk, és lepirítjuk az olajon. Mikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a reszelt répát és a kis darabokra vágott zellert. Körülbelül 2 perc pirítás után hozzáadjuk a darált húst, és körülbelül 3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Majd felöntjük a passatával és a darabolt konzerv paradicsommal. Az sem baj, ha csak passatát használunk, akkor tegyünk egy kicsivel többet belőle. Sózzuk, majd fűszerezzük a borssal, a kakukkfűvel, a bazsalikommal és az oregánóval. Belereszeljük a fokhagymát is, és időnként megkeverve, hogy nehogy lekapjon, kb. 20 percig rotyogtatjuk. 

lasagne

Közben elkészítjük a besamelmártást is. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Körülbelül 1 percig pirítjuk, és folyamatosan adagolva hozzáöntjük a tejet. Közben egy habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen a mártás. Mikor az összes tej hozzákerült, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szerecsendiót. Összeforraljuk a mártást, majd félrehúzzuk a tűzhelyről, és egy hőálló tepsibe elkezdjük rétegezni. Először teszünk egy réteg húst, majd jöhet egy réteg tészta, majd ismét a hús, aztán a besamel. Így folytatjuk a rétegezést. A legvégén besamellel zárjuk a sort. A sajtot lereszeljük, és jó vastagon megszórjuk vele a tetejét. 180 fokos sütőben körülbelül 35-40 perc alatt az egészet összesütjük.   

Chilis bab

Szerintem nincs olyan fiatal aki valaha ne készítette volna el ezt az ételt. Amit nem is csodálok, hiszen roppant egyszerű, finom és laktató.

A hagymát apró kockákra vágjuk, majd elkezdjük lepirítani a az olajon. Hozzáadjuk a felaprított chilit, belereszeljük a fokhagymát, majd azt is lepirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a passatával, felforraljuk, majd sóval, borssal, fahéjjal, kakukkfűvel és oregánóval ízesítjük, végül teszünk hozzá egy kevés fűszerpaprikát is. Időnként megkeverve, körülbelül 20 percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és a kukoricát is. Egyet rottyan, és már tálalhatjuk is.

chilis bab
Chilis bab

Expressz minestrone leves

Sokan nem ismerik a minestrone levest. Pedig roppant egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Akár hidegen, vagy melegen.

A hagymát apró kockákra vágjuk, lepirítjuk a vaj és az olaj keverékén, és hozzátesszük a babérlevelet. Amikor kellően megfonnyadt a hagyma, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és további 1 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, átkeverjük, és felöntjük körülbelül 700 ml alaplével. Folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós, majd 1 percig forraljuk. Hozzáöntjük a maradék alaplevet, majd amikor felforrt, a passatát is. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal és oregánóval. Mikor beízesítettük a levest és újra felforrt, hozzáadjuk a négybe tördelt spagettitésztát is. Amint megpuhult a tészta, lekapcsoljuk a leves alatt a tűzhelyet, és beletesszük a vékony karikákra vágott újhagymát is. 

Tányérokba szedjük a levest, és reszelt sajttal, valamint újhagymával díszítjük.

Minestrone leves
Minestrone leves

Ha tetszett a 3 paradicsomszószos étel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több paradicsomos étel:

Csirkecombok fűszeres paradicsomszószban

Paradicsomos-kolbászos spagetti

Paradicsomszószban sült húsmentes golyók

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások