A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 500 g sertésoldalas
- só, bors
- 1 ek sertészsír
- 3 ek zsírszalonna
- 2 fej hagyma
- 1 db kápia paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db chipotle paprika
- 1 db paradicsom
- 2 tk fűszerkömény
- 3 tk füstölt paprika
- 400 - 500 ml marhaalaplé
A kapros csuszához
- 200 g csuszatészta
- 3 ek ricotta
- 2 ek tejföl
- 1 ek aprított friss kapor
- só, bors
- 4 ek túró
- 3 ek zsírszalonna
Pikáns oldalas paprikás-kapros csuszával
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 500 g sertésoldalas
- só, bors
- 1 ek sertészsír
- 3 ek zsírszalonna
- 2 fej hagyma
- 1 db kápia paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db chipotle paprika
- 1 db paradicsom
- 2 tk fűszerkömény
- 3 tk füstölt paprika
- 400 - 500 ml marhaalaplé
A kapros csuszához
- 200 g csuszatészta
- 3 ek ricotta
- 2 ek tejföl
- 1 ek aprított friss kapor
- só, bors
- 4 ek túró
- 3 ek zsírszalonna
Az oldalast sózzuk, borsozzuk, előpirítjuk egy sütőbe helyezhető lábosban a zsíron, majd kiszedjük és félretesszük. A lábosban visszamaradt zsíron lepirítjuk a szalonnát, a hagymát, a kápiát, a fokhagymát, a chipotlét és a paradicsomot, majd félrehúzzuk, és fűszerezzük a köménnyel, sóval, borssal, füstölt paprikával. Elkeverjük, felöntjük az alaplé felével, felforraljuk, aztán egy botmixerrel leturmixoljuk. Belehelyezzük az oldalasokat, majd felöntjük a maradék alaplével, lefedjük, és a 155 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhulnak (kb. 2 óra).
A kapros csuszához feltesszük főni a tésztát. Közben összekeverjük a ricottát, a tejfölt, a túrót és a kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. Serpenyőben kiolvasztjuk a szalonna zsírját, aranybarnára pirítjuk, majd félrehúzzuk és összekeverjük a kifőtt tésztával. Rátesszük a túrós mixünket, ezzel is összeforgatjuk, és tálalhatjuk is.
Ha tetszett a pikáns oldalas receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!