A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A polenta alaphoz
- 200 g kukoricadara
- 750 ml víz
- 1 ½ tk só
- 30 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
A pizzaszószhoz
- 100 g sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 mk só
- 1 tk oregánó
- 1 csokor friss bazsalikom felaprítva (a szárával együtt)
- 2 ek olívaolaj
A feltétekhez
- 200 g mozzarella
- 20 g parmezán
- 5 szem koktélparadicsom
- 3 szelet bacon
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 4 - 5 levél friss bazsalikom
- 1 csipet oregánó
Polenta-pizza, a gluténmentes kánaán
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A polenta alaphoz
- 200 g kukoricadara
- 750 ml víz
- 1 ½ tk só
- 30 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
A pizzaszószhoz
- 100 g sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 mk só
- 1 tk oregánó
- 1 csokor friss bazsalikom felaprítva (a szárával együtt)
- 2 ek olívaolaj
A feltétekhez
- 200 g mozzarella
- 20 g parmezán
- 5 szem koktélparadicsom
- 3 szelet bacon
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 4 - 5 levél friss bazsalikom
- 1 csipet oregánó
A polentához a kukoricadarát elkeverjük a vízzel, megsózzuk és egy lábasban kb. 15 perc alatt megfőzzük. Belereszeljük a parmezánt, fokhagymát, majd elzárjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítjuk és szépen egy spatulával kör alakúra elegyengetjük, kb. 30-32 cm nagyságúra. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Ez azért kell, hogy megszilárduljon teljesen. Ha elősütnénk, a végére nagyon kiszáradna és nem lehetne szeletelni, mert széttörne.
Miután kihűlt, a pizzaszósz hozzávalóit összekeverjük és rákenjük a pizzára. Ráreszeljük a parmezánt, rátépkedjük a mozzarellát, rápakoljuk az elfelezett paradicsomokat, a felszeletelt lilahagymát és a nagy kockákra vágott bacont. 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul az egész. Ez kb. 20-25 perc. Miután kész, kivesszük, hagyjuk 10 percet állni. Megszórjuk oregánóval, pár levél friss bazsalikommal díszítjük és kész is. Felszeletelve tálaljuk.