Hirdetés

Sörösüvegre ültetett csirke

Hozzávalók

4
főre
+
1 db grillezni való csirke (kb. 1,5 kg)
só, bors
1 üveg sör
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sörösüvegre ültetett csirke

Csodálatos látvány, mikor a pecsenyésnél 15-20 csirke forog körbe-körbe. Igaz, ennél a verziónál forogni nem fog a csirke, de az íze és a látványa magáért beszél. Az elkészítése pedig gyerekjáték.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 db grillezni való csirke (kb. 1,5 kg)
só, bors
1 üveg sör
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Abban egyet érthetünk, hogy a sörös csirke sem egy utolsó dolog, na de próbáltátok már a sörösüvegre ültetett csirkét?! Itt az idő!

A csirkét megtisztítjuk, majd erősen sózzuk, és borsozzuk, kívül-belül egyaránt. A sörösüvegről leáztatjuk a címkét. A sör felét egy sütőpapírral bélelt, mély tepsi aljára öntjük. A sütőpapír azért fontos, hogy ne tapadjon oda és ne süljön rá a tepsire, ami menet közben kisül a csirkéből. A maradék sört az üvegben hagyjuk, és ráhúzzuk a csirkét. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 100-110 percre.

Míg sül a csirke, nincs más dolgunk, mint kitalálni, hogy milyen körettel együk. Mikor letelt a sütési idő, óvatosan, akár dupla konyharuhával fogjuk meg a tepsit, és nagyon vigyázni kell, mert könnyen el tud borulni az üveg, és semmiképpen sem szabad kockáztatni, hogy az üveg összetörjön! A csirkét óvatosan lehúzzuk az üvegről, és kedvünk szerint darabokra szedjük.

Előkészítési idő: 120 perc

sörös csirke
Sörösüvegre ültetett csirke

Ha tetszett a sörösüvegre ültetett csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Tökéletes egyben sült csirke

Sóban sült csirke

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?