Hirdetés

Spanyol madár

Hozzávalók

6
főre
+
6 szelet marhahús (kb. 160-200 g/adag)
só, bors
1 ek mustár
80 g füstölt szalonna
3 db tojás
6 db csemegeuborka (kb. 80 g)
1 szál lángolt kolbász (kb. 150 g/szál)
2 ek liszt
1 - 2 ek paradicsompüré
2 fej hagyma (kb. 160 g/fej)
4 - 6 gerezd fokhagyma
2 ½ tk durvára őrölt bors
1 ½ tk őrölt kömény
400 ml vörösbor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spanyol madár

Nem is spanyol, nem is madár… Ez az egyébként cseh fogás telitalálat, ha szereted az isteni szaftban fürdőző, minden jóval megtöltött húsokat. Válasszatok hozzá néhány szép szelet marhahúst, lehet hátszín, fartő, esetleg lapocka is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
6 szelet marhahús (kb. 160-200 g/adag)
só, bors
1 ek mustár
80 g füstölt szalonna
3 db tojás
6 db csemegeuborka (kb. 80 g)
1 szál lángolt kolbász (kb. 150 g/szál)
2 ek liszt
1 - 2 ek paradicsompüré
2 fej hagyma (kb. 160 g/fej)
4 - 6 gerezd fokhagyma
2 ½ tk durvára őrölt bors
1 ½ tk őrölt kömény
400 ml vörösbor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A spanyol madár elkészítéséhez a hússzeleteket kiklopfoljuk, de ügyelve arra, hogy sehol ne szakadjon át. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és bekenjük mustárral. A szalonnát 0,5 cm vastagon felcsíkozzuk, majd egy közepes lángon hevített serpenyőben kipirítjuk a zsírját. A tepertős szalonnát szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük, illetve a zsírját is fel fogjuk használni.

A tojásokat 10-12 perc alatt, forró vízben keményre főzzük, majd lehűtjük, megtisztítjuk, és négybe vágjuk. A csemegeuborkát felcsíkozzuk, a kolbászt pedig 4 mm vastag szeletekre vágjuk.

A hússzeleteket kiterítjük, a közepére pedig tojást, sült szalonnát, uborkát és kolbászt halmozunk. A lényeg, hogy annyi tölteléket tegyünk rá, hogy fel tudjuk göngyölni, és a végeket is be tudjuk hajtani, elkerülve azt, hogy valami kipotyogjon. A hajtásokat tűvel, fogvájóval, esetleg spárgával rögzítjük. A feltekert húsokat lisztbe forgatjuk, majd az erős lángon felforrósított szalonnazsírban körbepirítjuk, majd félretesszük.

A visszamaradt zsírban barnára pirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal és köménnyel, majd felöntjük a borral. Ha felforrt, egy botmixerrel krémesítjük. Beletesszük az elősütött húsokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk, a hátszínnek elég 40 perc, a combnak és a lapockának 1,5-2 óra is kellhet.

Ha a hús megpuhult, eltávolítjuk a rögzítőket, és közvetlenül tálalás előtt szeleteljük csak fel, majd a krémes mártással tálaljuk. Jó étvágyat a spanyol madárhoz!

Spanyol madár
Spanyol madár
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Elkészítési idő: min. 40 perc
  • Összesen: min. 60 perc

Ha tetszett a spanyol madár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?