A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 20 g zsír
- só, bors
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 szelet sertéstarja (kb. 400 g)
- 20 ml olaj
- 200 g savanyú káposzta
- ½ mk őrölt kömény
- 100 g lángolt kolbász
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 20 g zsír
- só, bors
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 szelet sertéstarja (kb. 400 g)
- 20 ml olaj
- 200 g savanyú káposzta
- ½ mk őrölt kömény
- 100 g lángolt kolbász
A burgonyát cikkekre vágjuk, meglocsoljuk az olvadt zsírral, és alaposan átforgatjuk benne, hogy mindenhol érje a zsír. Sózzuk, borsozzuk, elterítjük a tepsiben, mehetnek mellé a fokhagymagerezdek is, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
A tarja szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon, oldalanként 2-2 percig sütjük a húst.
Amikor letelt a sütési idő, a krumplit kivesszük a sütőből, és egy lapát segítségével a tepsi egyik oldalára húzzuk. Az így felszabadult helyre tesszük a káposztát, megszórjuk köménnyel, rátesszük a káposztára és a krumplira a karikára vágott kolbászt, mehet a tetejére a hús, és visszatesszük a 170 fokra visszahűtött sütőbe további 30 percre. Ha letelt a sütési idő, kivesszük a sütőből, és tálalhatjuk is.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 60 perc
- Összesen: 75 perc
Ha tetszett a sült tarja vele káposztával és krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több brutális fogások:
Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke