A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 100 g hagyma
- 100 g bacon
- 30 g libazsír
- 450 g főtt burgonya
- 230 g sült sütőtök, pürésítve
- 150 g liszt
- só, bors
- ½ tk kurkuma
- ½ tk fűszerkömény
- ½ db szerecsendió
A sütéshez
- 50 g libazsír
A tálaláshoz
- tejföl
- 1 kis csokor petrezselyem
Sütőtökös dödölle
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 100 g hagyma
- 100 g bacon
- 30 g libazsír
- 450 g főtt burgonya
- 230 g sült sütőtök, pürésítve
- 150 g liszt
- só, bors
- ½ tk kurkuma
- ½ tk fűszerkömény
- ½ db szerecsendió
A sütéshez
- 50 g libazsír
A tálaláshoz
- tejföl
- 1 kis csokor petrezselyem
Az apróra vágott hagymát és a kis kockákra vágott bacont addig pirítjuk a libazsíron közepes hőmérsékleten, amíg a bacon gyönyörű piros színt nem kapott és ropogós nem lett.
A főtt burgonyát átnyomjuk egy burgonyanyomón, és még melegen mindent alaposan összegyúrunk. Egy kanállal rusztikus, kis galuskaszerű formákat vágunk a masszából, és libazsíron pirosra pirítjuk a dödöllét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Tejföllel és petrezselyemmel tálaljuk.
Ha tetszett a sütőtökös dödölle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!