Hozzávalók
A raguhoz
- 600 g sertéscomb
- 3 ek olaj
- 1 tk liszt
- 2 fej vöröshagyma
- só, bors
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 csapott tk kakukkfű
- 1 csapott tk rozmaring
- 1 csapott tk pirospaprika
- 250 ml barna sör
- 100 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 500 ml víz
- 150 g sárgarépa
- 100 g zöldborsó
- 1 csokor friss petrezselyem
A krumplipüréhez
- 1 kg burgonya
- tej
- só, bors
- szerecsendió
- vaj
Szuper szaftos barna sörös pásztorpite
Hozzávalók
A raguhoz
- 600 g sertéscomb
- 3 ek olaj
- 1 tk liszt
- 2 fej vöröshagyma
- só, bors
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 csapott tk kakukkfű
- 1 csapott tk rozmaring
- 1 csapott tk pirospaprika
- 250 ml barna sör
- 100 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 500 ml víz
- 150 g sárgarépa
- 100 g zöldborsó
- 1 csokor friss petrezselyem
A krumplipüréhez
- 1 kg burgonya
- tej
- só, bors
- szerecsendió
- vaj
A húst felkockázzuk és a serpenyőben felhevített olajon lepirítjuk, majd megszórjuk a liszttel és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a finomra vágott fokhagymát is. Fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és kevés pirospaprikával. Felöntjük a barna sörrel, majd mehet bele a passzírozott paradicsom és a víz fele. 20 percig rotyogtatjuk, majd a félkarikákra vágott sárgarépát is beleküldjük a raguba és hozzáöntjük a maradék vizet. További 40-50 percig főzzük.
A főtt burgonyát áttörjük egy nagyobb tálba, adunk hozzá annyi langyos tejet, amennyivel püré állaga lesz és egy jó darabka vajat és fűszerezzük sóval és frissen reszelt szerecsendióval.
A raguhoz végül hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a friss petrezselymet, jöhet egy utolsó keverés és 2 perc után el is zárjuk alatta a lángot. Majd a ragu tetejére halmozzuk a krumplipürét, egyenletesen eloszlatjuk és betoljuk a sütőbe 180 fokra, körülbelül 35-40 percre. Ha megpirult a krumplipüré a tetején, kész is.