Hozzávalók
- ½ fej brokkoli
- 150 g bacon
- 150 g füstölt tarja
- 4 db tojás
- 3 db tojásfehérje
- 40 g liszt
- 100 ml tejszín
- 200 ml tej
- só, bors
- 1 tk mustár
- 1 tk reszelt szerecsendió
- 150 g cheddar sajt
Tarjás-baconös brokkolifelfújt
Hozzávalók
- ½ fej brokkoli
- 150 g bacon
- 150 g füstölt tarja
- 4 db tojás
- 3 db tojásfehérje
- 40 g liszt
- 100 ml tejszín
- 200 ml tej
- só, bors
- 1 tk mustár
- 1 tk reszelt szerecsendió
- 150 g cheddar sajt
A brokkolit rózsáira szedjük és forró lobogó sós vízben 7-8 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és hideg vizet öntünk rá, hogy ne főjön tovább. A bacont és a tarját felcsíkozzuk és megpirítjuk egy serpenyőben. Az egész tojásokat lazán felverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet és a liszttel csomómentesre keverjük. Mehet bele a só, bors, szerecsendió és a mustár is.
Hozzáadjuk a kihűlt brokkolit és a bacont és a tarját, a zsírját nem. Belereszeljük a sajtot és alaposan elkeverjük vigyázva, hogy a brokkoli ne törjön szét. A tojásfehérjét kemény habbá verünk és lazán összeforgatjuk a brokkolis keverékkel és egy kivajazott sütőedénybe öntjük. Majd irány a 180 fokra előmelegített sütő, kb. 40 percre vagy amíg szépen felemelkedik és arany színűre sül az egész brokkolifelfújt.
Ha tetszett a tarjás-baconös brokkolifelfújt receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!