A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A zöldfűszeres majonézhez
- 100 g majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.25 db lime leve
- ½ db lime héja
- 1 csokor friss petrezselyem
A húshoz
- 2 szelet tarja (kb. 300 g)
- só, bors
- 1 ek olaj
- 2 tk mustár
- 150 ml sör
Az összeállításhoz
- 1 db paradicsom
- 1 ek olaj
- 2 db grillezni való camembert sajt
- 2 db hamburgerzsemle
- 160 g savanyú káposzta
Sörben párolt tarjás hamburger zöldfűszeres majonézzel
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A zöldfűszeres majonézhez
- 100 g majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.25 db lime leve
- ½ db lime héja
- 1 csokor friss petrezselyem
A húshoz
- 2 szelet tarja (kb. 300 g)
- só, bors
- 1 ek olaj
- 2 tk mustár
- 150 ml sör
Az összeállításhoz
- 1 db paradicsom
- 1 ek olaj
- 2 db grillezni való camembert sajt
- 2 db hamburgerzsemle
- 160 g savanyú káposzta
A tarjás hamburger szószához a majonézbe belereszeljük a fokhagymát, belekeverjük a lime levét, reszelt héját és a finomra vágott petrezselymet. A paradicsomot karikákra vágjuk, és tálalásig félretesszük. Füstölésig melegítünk egy száraz serpenyőt, közben a tarját sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát vékonyan megkenjük az olajjal, majd oldalanként kb. 2 percig sütjük. Amikor megfordítjuk, a megsült oldalát megkenjük a mustárral. Amikor mindkét oldala szépen megpirult, felöntjük a sörrel és fedő alatt, most már mérsékelt hőfokon 2-3 percig pároljuk. A megsült húsokat kivesszük a serpenyőből.
Egy tiszta serpenyőben olajat hevítünk, és a sajtok mindkét oldalát 1-2 perc alatt megsütjük. A húsos serpenyőt visszatesszük a főzőlapra, és az elfelezett bucik belsejét 1 perc alatt megpirítjuk. A zsemle alját megkenjük a majonézzel, ráteszünk egy szelet húst, a sajtot, a paradicsomot, a savanyú káposztát és végül a buci tetejét, amit szintén megkenünk a majonézzel.
A tarjás hamburger elkészítési ideje: 20 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!