Hozzávalók
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 db kisebb zöld chilipaprika
- 1 db kisebb gyömbér
- 500 g csirkemell
- 2 nagy ek zöld currypaszta
- ½ fej vöröshagyma
- ½ db cukkini
- 1 marék zöldhüvelyű zöldbab
- 6 - 8 szem koktélparadicsom
- 130 ml sűrű kókusztej (kókusztejszín)
- 100 ml víz
- 1 mk barna cukor
- pár csepp halszósz
- 1 db lime
- pár db friss bazsalikomlevél
Hozzávalók
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 db kisebb zöld chilipaprika
- 1 db kisebb gyömbér
- 500 g csirkemell
- 2 nagy ek zöld currypaszta
- ½ fej vöröshagyma
- ½ db cukkini
- 1 marék zöldhüvelyű zöldbab
- 6 - 8 szem koktélparadicsom
- 130 ml sűrű kókusztej (kókusztejszín)
- 100 ml víz
- 1 mk barna cukor
- pár csepp halszósz
- 1 db lime
- pár db friss bazsalikomlevél
A fokhagymát és gyömbért lereszeljük, a chilipaprikát vékony karikákra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk őket. A csirkemellet kockákra vágjuk, a serpenyőbe dobjuk és fehéredésig pirítjuk. Ezután jöhet is a húshoz a fő hozzávaló, az isteni finom thai currypaszta és ezzel jól elkeverjük. A vöröshagymát szeletekre, a cukkinit kisebb darabokra vágjuk és a zöldbabbal és koktélparadicsommal együtt a serpenyőbe dobjuk, majd pár perc alatt átpirítjuk őket. Ezután hozzányomatjuk a kókusztejet, hozzáöntjük a vizet, beleszórjuk a barna cukrot, cseppentünk egy kevés halszószt az egészhez és pár percig főzzük még a curryt.
Utolsó lépésként belereszeljük a lime héját, belefacsarjuk a felének a levét és beledobjuk a bazsalikomleveleket. Végül natúr rizsre pakoljuk és felzabáljuk az egészet! 😀