A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 8 db mini tortilla
- 1 db avokádó
- 1 fej római saláta
- 2 - 3 db paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 2 - 3 db lime
- 1/2 csokor friss koriander
- 100 g cheddar sajt
- 250 g tejföl
- 50 g chipotle konzerv
- 2 lime
- 100 g majonéz
- 250 g darált marhahús
- 1 tk római kömény
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk szárított koriander
- 1 tk fokhagymapor
- 1 dl paradicsompüré
Tostada, a minden jóval megpakolt tortilla
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 8 db mini tortilla
- 1 db avokádó
- 1 fej római saláta
- 2 - 3 db paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 2 - 3 db lime
- 1/2 csokor friss koriander
- 100 g cheddar sajt
- 250 g tejföl
- 50 g chipotle konzerv
- 2 lime
- 100 g majonéz
- 250 g darált marhahús
- 1 tk római kömény
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk szárított koriander
- 1 tk fokhagymapor
- 1 dl paradicsompüré
Elkészítjük a chipotle majonézt: a tejföl, a majonéz, 2 lime leve, és a chipotle konzerv egynegyede (ha bátrak vagyunk, a levével, de akkor már elég betyáros lesz) mehet bele egy aprítóba, és készre csapatjuk. Ezután jön a salsa: a paradicsomot és a lilahagymát apró kockákra vágjuk, mehet bele egy tálba. Meglocsoljuk a lime-ok levével, és egy fél csokor apróra vágott friss koriandert sem sajnálunk belőle. Egy minimális olajon a marhahúst barnára pirítjuk, majd mehet bele a paradicsompüré és a fűszerek. Jól elkeverjük, és 10 percig rotyogtatjuk. A cheddart lereszeljük, az avokádót és a római salátát felcsíkozzuk. 175 fokra előmelegített sütőben 3-5 perc alatt megpirítjuk a tortillákat. Tetszés szerint összeállítjuk a tostadat – kezdjük a tortillára a salátával, erre jöhet a marhahús, erre a sajt, majd ízlés szerint az avokádó, vagy a salsa, legvégül pedig a chipotle majonéz.