Hirdetés

Tuti olasz receptek: bárányragu, bolognai spagetti, paradicsomos gnocchi és panna cotta

Hozzávalók

Zé-féle bárányragu kuszkusszal  (2 éhes embernek)

A bárányraguhoz

Hozzávaló kipipálva
400 g báránycomb
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
1 szál angol zeller
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 ek paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
1 csapott tk koriandermag
Hozzávaló kipipálva
1 csapott tk tarkabors
Hozzávaló kipipálva
4 szem szegfűszeg
Hozzávaló kipipálva
1 szem csillagánizs
Hozzávaló kipipálva
1 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
3 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 ½ dl száraz fehérbor
Hozzávaló kipipálva
2 dl víz
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Hozzávaló kipipálva
1 marék aszalt sárgabarack
Hozzávaló kipipálva
5 dkg vaj
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A kuszkuszhoz

Hozzávaló kipipálva
1 pohár kuszkusz
Hozzávaló kipipálva
1 ½ pohár forró víz
Hozzávaló kipipálva
1 db gránátalma magjai
Hozzávaló kipipálva
5 dkg vaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors

Bolognai spagetti (4 főre)

Hozzávaló kipipálva
1 fej nagyobb vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db közepes sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
2 szál angolzeller
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
400 g darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
400 g passata di pomodoro (passzírozott paradicsom)
Hozzávaló kipipálva
1 ½ dl jófajta száraz vörösbor
Hozzávaló kipipálva
1 tk szárított oregano
Hozzávaló kipipálva
½ tk szárított kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 marék friss bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
½ dl tej
Hozzávaló kipipálva
parmezán
Hozzávaló kipipálva
1 csomag spagetti tészta
Hozzávaló kipipálva
só, bors

Paradicsomos-mascarponés gnocchi

Hozzávaló kipipálva
200 g mozzarella
Hozzávaló kipipálva
250 g gnocchi
Hozzávaló kipipálva
350 g passata
Hozzávaló kipipálva
3 szelet bacon
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek chilis olívaolaj (vagy sima olívaolaj)
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 ek mascarpone
Hozzávaló kipipálva
1 tk szárított oregano
Hozzávaló kipipálva
1 tk bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
½ tk szárított rozmaring
Hozzávaló kipipálva
só, bors

Kókuszos panna cotta gyümölcsös szósszal (4 főre)

A panna cottához

Hozzávaló kipipálva
300 ml zsíros kókusztej
Hozzávaló kipipálva
300 ml tej
Hozzávaló kipipálva
2 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
2 ek vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek zselatin

A gyümölcsös raguhoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek eperlekvár
Hozzávaló kipipálva
½ ek fekete ribizli lekvár
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 cl eperpálinka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tuti olasz receptek: bárányragu, bolognai spagetti, paradicsomos gnocchi és panna cotta

Az olaszok tudnak valamit. A legegyszerűbb alapanyagokból is csodás fogásokat képesek alkotni. Néhány fűszer, egy kis tészta és már kész is az elképesztő olasz kaja, amit csak egy könnyed olasz desszerttel lehet befejezni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

Zé-féle bárányragu kuszkusszal  (2 éhes embernek)

A bárányraguhoz

Hozzávaló kipipálva
400 g báránycomb
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
1 szál angol zeller
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 ek paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
1 csapott tk koriandermag
Hozzávaló kipipálva
1 csapott tk tarkabors
Hozzávaló kipipálva
4 szem szegfűszeg
Hozzávaló kipipálva
1 szem csillagánizs
Hozzávaló kipipálva
1 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
3 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 ½ dl száraz fehérbor
Hozzávaló kipipálva
2 dl víz
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Hozzávaló kipipálva
1 marék aszalt sárgabarack
Hozzávaló kipipálva
5 dkg vaj
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A kuszkuszhoz

Hozzávaló kipipálva
1 pohár kuszkusz
Hozzávaló kipipálva
1 ½ pohár forró víz
Hozzávaló kipipálva
1 db gránátalma magjai
Hozzávaló kipipálva
5 dkg vaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors

Bolognai spagetti (4 főre)

Hozzávaló kipipálva
1 fej nagyobb vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db közepes sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
2 szál angolzeller
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
400 g darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
400 g passata di pomodoro (passzírozott paradicsom)
Hozzávaló kipipálva
1 ½ dl jófajta száraz vörösbor
Hozzávaló kipipálva
1 tk szárított oregano
Hozzávaló kipipálva
½ tk szárított kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 marék friss bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
½ dl tej
Hozzávaló kipipálva
parmezán
Hozzávaló kipipálva
1 csomag spagetti tészta
Hozzávaló kipipálva
só, bors

Paradicsomos-mascarponés gnocchi

Hozzávaló kipipálva
200 g mozzarella
Hozzávaló kipipálva
250 g gnocchi
Hozzávaló kipipálva
350 g passata
Hozzávaló kipipálva
3 szelet bacon
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek chilis olívaolaj (vagy sima olívaolaj)
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 ek mascarpone
Hozzávaló kipipálva
1 tk szárított oregano
Hozzávaló kipipálva
1 tk bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
½ tk szárított rozmaring
Hozzávaló kipipálva
só, bors

Kókuszos panna cotta gyümölcsös szósszal (4 főre)

A panna cottához

Hozzávaló kipipálva
300 ml zsíros kókusztej
Hozzávaló kipipálva
300 ml tej
Hozzávaló kipipálva
2 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
2 ek vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek zselatin

A gyümölcsös raguhoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek eperlekvár
Hozzávaló kipipálva
½ ek fekete ribizli lekvár
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 cl eperpálinka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Zé-féle bárányragu kuszkusszal

Egy száraz, öntöttvas lábasban hevíteni kezdjük a fűszereket (csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, koriandermag, tarkabors) egészen addig, amíg illatozni és pattogni nem kezdenek, majd egy mozsárban a fahéj kivételével porrá őröljük őket. A lábast forróra hevítjük, majd 3 evőkanál olívaolajat öntünk bele és pár perc alatt megkérgesítjük, lepirítjuk rajta a sózott, borsozott húskockákat. A húst a szaftjával együtt félretesszük egy lábasba. A lábasban felhevítünk 2-3 evőkanál olívaolajat, majd elkezdjük párolni és pirítani rajta a felaprított hagymát, a kisebb kockákra vágott zellert, valamint répát. Ha már üveges a hagyma, akkor jöhet mellé a felaprított fokhagyma, majd a paradicsompüré. Alaposan lepirítjuk, majd felöntjük a borral és visszatesszük az előzőleg lepirított húst. Megszórjuk 3 teáskanál fűszerkeverékkel, majd babérlevéllel ízesítjük. Ráreszeljük a citrom héját. felöntjük egy kis vízzel és összeforgatjuk. Szépen rotyogtatjuk, hogy a hús megfőjön, majd amikor már majdnem kész az étel, puha a hús, akkor hozzáadjuk az aszalt barackot, és a fahéj rudat. Ha teljesen elkészült, akkor eltávolítjuk a babérlevelet és a fahéjat, majd hideg vajat kockázunk rá és összelötyögtetjük. Gránátalmás kuszkusszal tálaljuk, végül egy kis aprított mentával szórjuk meg.

A kuszkuszt egy edénybe tesszük, és felöntjük a forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat, és lefedve 10 percig puhulni hagyjuk. A gránátalmát félbe vágjuk és a kuszkuszra ütögetjük a magjait., összeforgatjuk.

Bolognai spagetti

Finomra aprítjuk a vöröshagymát és egy löttyintésnyi olívaolajon párolni kezdjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd lereszelve a hagyma mellé dobjuk, ahogyan az apró szeletekre vágott angolzellert is. A soffritonak is nevezet zöldségalapot pirítgatni kezdjük, majd 3-4 perc után beletörjük a fokhagymákat is. Újabb 2 perc párolás után a zöldséges alapra dobjuk a darált marhahúst, amit kevergetve szépen fehéredésig pirítunk a lábasban. Ezután hozzáadjuk a passata di pomodoro-t, vagyis a passzírozott paradicsompürét és a vörösbort. Ízesítés következik: só, bors, szárított oregano és kakukkfű kerül bele. Lefedve minimum 1,5 órán át főzzük, amíg a zöldségek teljesen eltűnnek benne. Ekkor elkeverjük benne a kevés tejet és a finomra vágott bazsalikommal ízesítjük, majd elzárjuk alatta a lángot. A ragut frissen főtt spagetti tésztára pakoljuk, végül parmezánt reszelünk rá.

Paradicsomos-mascarponés gnocchi

Egy forró serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és 1-2 perc alatt lepirítjuk rajta a nyers gnocchikat, majd félretesszük őket. A serpenyőbe beletesszük a felkockázott bacont, amit zsírjára pirítunk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Ha lepirultak, akkor felöntjük a passataval és hozzáadjuk a mascarponét, megszórjuk a szárított oreganoval, bazsalikommal és rozmaringgal, majd sózzuk és borsozzuk. Pár perc rotyogtatás után összeforgatjuk a gnocchival, a tetejére pedig rátépkedjük a mozzarellát. 220 fokos sütőben, felső grillen 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk a sajtot. A tetejére friss bazsalikomot szórunk.

Kókuszos panna cotta gyümölcsös szósszal

A kókusztejet, tejet, cukrot és vaníliás cukrot összemelegítjük. A zselatint egy kis vízzel elkeverjük, majd összekeverjük a tejes alappal. Kitöltjük kis pohárkákba, és minimum 2-3 órát hűlni hagyjuk. Ha teljesen megdermedt, akkor rákanalazunk a gyümölcsös raguból. A szószhoz összerottyantjuk a kétféle lekvárt az eperpálinkával, majd kihűtjük.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?