Hozzávalók
- 3 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 ek paradicsompüré
- 500 ml vörösbor
- 200 ml alaplé
- 3 db babérlevél
- 1 kg sütni való kolbász
Vörösboros sült kolbász
Hozzávalók
- 3 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 ek paradicsompüré
- 500 ml vörösbor
- 200 ml alaplé
- 3 db babérlevél
- 1 kg sütni való kolbász
A sült kolbász elkészítése baromira egyszerű, hiszen jelen esetben nem otthon töltjük a kolbászt. 🙂 A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk az olajon.
Belekanalazzuk a paradicsompürét, majd további két perc pirítás után felöntjük a vörösborral és az alaplével, beledobjuk a babérlevelet, és végül beletesszük a kolbászokat is.
Az egészet bedobjuk a 165 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Mire letelik az idő, és épp befejeztetek egy részt a kedvenc sorozatotokból, a lé kicsit besűrűsödik majd.
Instant tunkolós kolbász, más mártásra már nincs is szükség hozzá. Sült krumplival az igazi. Vagy ugye tunkolós kenyérrel. 🙂
Ha tetszett ez a cuccos sült kolbász recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!