Hirdetés

Whiskey glazúros húsgolyók

Hirdetés

Whiskey glazúros húsgolyók

Hirdetés

A húsgolyóknak jól áll a paradicsomos vagy a tejszínes mártás is, de ha egy enyhén karamellizált, barnacukros, pikáns, whiskey-s mázban fürdőzhetnek akkor lesznek igazán boldogok. Simán dobhattok hozzá valamilyen tésztát de szerintünk ez a recept önmagában is nagyon szuper és tökéletes lesz partifalatkáknak is az esti buliba!

Hozzávalók 2 személyre

A húsgolyókhoz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált marhahús
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

A glazúrhoz:

  • 4 ek barna cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek worcester szósz
  • bors
  • 3 ek méz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 cl ír whiskey

A fokhagymát és petrezselymet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk és kézzel jól összegyúrjuk. A masszából kis gombócokat formázunk és egy forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük őket. Kivesszük a húsgolyókat, majd a serpenyőben összekeverjük a barna cukrot, szójaszószt, worcester szószt, borsot, sót, mézet és citromhéjat, majd kevergetve karamellizáljuk. Felöntjük a whiskeyvel és hagyjuk picit besűrűsödni. Visszadobáljuk a mártásba a húsgolyókat, átkeverjük, hogy bevonja őket mindenhol a máz és már tálalhatjuk is.

Fotó: Szilágyi Nóra 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások