Hozzávalók
- 20 g vaj
- 2 - 3 ek zsemlemorzsa
- 7 db krumpli
- 6 - 8 db tojás
- 200 - 250 g lángolt kolbász
- só, bors
- 150 - 200 g tejföl
- 70 - 80 g sajt (trappista)
A besamelhez
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 500 ml tej
- só, fehér bors
- 2 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek tejföl
Hozzávalók
- 20 g vaj
- 2 - 3 ek zsemlemorzsa
- 7 db krumpli
- 6 - 8 db tojás
- 200 - 250 g lángolt kolbász
- só, bors
- 150 - 200 g tejföl
- 70 - 80 g sajt (trappista)
A besamelhez
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 500 ml tej
- só, fehér bors
- 2 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek tejföl
A krumplit mikróban megpuhítjuk, a tojást 10 perc alatt keményre főzzük, majd mindkettőt megpucoljuk, felszeleteljük. A besamelhez a felolvasztott vajban elkeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát és belekeverjük a tejfölt.
Ezután egy közepes tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és elkezdjük rétegezni: besamel, krumpli, tojás, kolbász, sajt, besamel, krumpli,tojás,kolbász végül pedig a tejföl. Megszórjuk egy adag zsemlemorzsával és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a Zé-féle rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!