Hozzávalók
A chilihez:
- 500 g darált marhahús
- 1 tk paradicsompüré
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk római kömény
- ½ ½ tk őrölt fahéj
- 1 tk kömény
- 500 ml világos sör
- 100+200 ml víz
- friss oregánó
A paprikamasszához:
- 4 - 5 db szárított paprika (csípős és édes vegyesen)
Az összeszereléshez:
- tortillalapok
- saláta
- paradicsom
- tejföl
- reszelt sajt
- lilahagyma
Zé-féle texas chili
Hozzávalók
A chilihez:
- 500 g darált marhahús
- 1 tk paradicsompüré
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk római kömény
- ½ ½ tk őrölt fahéj
- 1 tk kömény
- 500 ml világos sör
- 100+200 ml víz
- friss oregánó
A paprikamasszához:
- 4 - 5 db szárított paprika (csípős és édes vegyesen)
Az összeszereléshez:
- tortillalapok
- saláta
- paradicsom
- tejföl
- reszelt sajt
- lilahagyma
A paprika masszához egy késes aprítógépe tesszük a leforrázott száraz paprikát és kevés vízzel pépes állagúra dolgozzuk.
A bográcsot felforrósítjuk, beledobjuk a húst, jól lepirítjuk, utána mehet bele a paradicsompüré, a felaprított hagymák és tovább pirítjuk. Jöhet a fűszerezés és a házi paprikamassza. A sör és 1 dl víz hozzáadása után rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a friss oregánót. Amikor már kicsit elforrta a levét, mehet bele még 2 dl víz. Miután a hús megpuhult, már csak össze kell szerelni a tortillatekercseket: tortillalap, pár kanál texas chili, tejföl, reszelt sajt, paradicsom, lilahagyma, saláta és tekerés!