Hirdetés

Zöldfűszeres grillezett csirkenyárs

Hirdetés

Zöldfűszeres grillezett csirkenyárs

Hirdetés

Elég random módon dobtunk össze egy grillezést a teraszunkon a napokban és annyira szuperül sikerült a kertben nevelgetett fűszernövényekből készült húspác, hogy meg is osztjuk most veletek a receptet. Pikk-pakk elkészül, friss, fűszeres és isteni finom!

Hozzávalók (2 személyre)

  • 500 g csirkemellfilé
  • két csokor friss zöldfűszer vegyesen (zsálya, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, snidling)
  • 50 ml olaj
  • bors
  • fém, fa vagy bambusz nyársak


A zöldfűszereket apróra vágjuk, de nem szükséges finomra aprítani. A húst felkockázzuk és egy nagyobb tálba rakjuk őket. Rászórjuk a zöldfűszereket, picit borsozzuk, sózzuk és jól beledörzsöljük a fűszerkeveréket a húsba. Hagyjuk legalább 1-2 órán át pácolódni, majd a nyársakra húzzuk őket és kevés olajjal lekent grillen mind a 4 oldalukat megsütjük. Ha fa vagy bambusz grillnyársakat használunk, előző éjszaka áztassuk be őket vízbe.

Fotó: Szilágyi Nóra
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?