Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 2 csokor friss zöldfűszer vegyesen (zsálya, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, snidling)
- 50 ml olaj
- só
- bors
- fém, fa vagy bambusz nyársak
Zöldfűszeres grillezett csirkenyárs
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 2 csokor friss zöldfűszer vegyesen (zsálya, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, snidling)
- 50 ml olaj
- só
- bors
- fém, fa vagy bambusz nyársak
A zöldfűszereket apróra vágjuk, de nem szükséges finomra aprítani. A húst felkockázzuk és egy nagyobb tálba rakjuk őket. Rászórjuk a zöldfűszereket, picit borsozzuk, sózzuk és jól beledörzsöljük a fűszerkeveréket a húsba. Hagyjuk legalább 1-2 órán át pácolódni, majd a nyársakra húzzuk őket és kevés olajjal lekent grillen mind a 4 oldalukat megsütjük. Ha fa vagy bambusz grillnyársakat használunk, előző éjszaka áztassuk be őket vízbe.