Hozzávalók
A sertésszűzhöz
- 2 db sertésszűz (kb. 300 grammosak)
- 8 ek pankó morzsa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 2 g nagyobb fokhagyma
- só, bors
- 2 db tojás
- 2 ek olaj
- 1 tk ketchup
- 1 tk majonéz
- 4 ek víz
A rizottóhoz
- 300 g rizottórizs
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 2 csipet kakukkfű
- 50 ml száraz fehérbor
- só, bors
- 50 ml tejszín
- 2 db nagyobb ördögszekérgomba
- 40 g reszelt parmezán
- 600 ml alaplé
Zöldfűszeres sertésszűz tökéletes rizottóval
Hozzávalók
A sertésszűzhöz
- 2 db sertésszűz (kb. 300 grammosak)
- 8 ek pankó morzsa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 2 g nagyobb fokhagyma
- só, bors
- 2 db tojás
- 2 ek olaj
- 1 tk ketchup
- 1 tk majonéz
- 4 ek víz
A rizottóhoz
- 300 g rizottórizs
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 2 csipet kakukkfű
- 50 ml száraz fehérbor
- só, bors
- 50 ml tejszín
- 2 db nagyobb ördögszekérgomba
- 40 g reszelt parmezán
- 600 ml alaplé
Forró olajban megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A tojásokat felhabosítjuk, hozzákeverjük a vizet, fűszerezzük, sózzuk, mehet bele a rusztikusra vágott újhagyma és az eközben kicsit kihűlt pirított hagyma, majd a morzsa is. A húst egy hosszú vékony késsel óvatosan felszúrjuk és a lyukon áttolt fakanál nyelével meghengergetjük, hogy legyen elég helye a tölteléknek. Egy habzsákba szedjük a tölteléket és a sózott, borsozott húst megtöltjük vele. A bejuttatott tölteléket a másik kezünkkel segítjük továbbítani, illetve egyenletesen eloszlatni. A megtöltött húsokat olajozott alufóliába tekerjük, és a két végét szorosra tekerjük. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. Kicsomagoljuk és a ketchup-majonéz keverékkel vékonyan bekenjük. Mehet vissza a közben 200 fokra melegített sütőbe, és addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
Száraz forró serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt gombákat és félretesszük. Olívaolajban megolvasztjuk a vajat és a finomra vágott hagymát, fokhagymát lassú tűzön pirítani kezdjük, hozzáöntjük a száraz fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd mehet bele a rizs és folyamatos keverés mellett, mindig kevés alaplé hozzáadásával krémesre főzzük. A végén adjuk hozzá a tejszínt, és a reszelt parmezánt, majd a pirított gombát.