Hirdetés

Kiadós és egészséges ebédmenük 1500 forint körül otthonra

Hirdetés

Kiadós és egészséges ebédmenük 1500 forint körül otthonra

Hirdetés
Sajnos még mindig nem látjuk a járvány végét, és a legtöbb irodában még tart a home office. Talán még soha nem volt szükségünk ennyire otthonra rendelhető, finom ebédmenükre. Viszont a legtöbben kevesebbet mozgunk, így nem mindegy az sem, mi van a kiszállítós dobozban. És sajnos az is igaz, hogy soha nem volt még ekkora szüksége az éttermeknek arra, hogy támogassuk őket. Hoztunk ezért egy kis válogatást.
Hirdetés

Katica kávéház, Zugló

Írtunk már nektek a kedves zuglói kávéházról, amely éppen tavaly nyitott újra vonzó külsővel. A hely több mint hetven éve létezik, idén azonban új tulajdonossal teljesen átalakulva nyitottak meg júliusban, ráadásul nemcsak étteremkét és kávézóként, de deliként is működnek. Szerencsére ez a kis idő is elég volt ahhoz, hogy megtalálják a környéken a törzsközönségüket, és már saját séffel szuper ebédmenü is készül. A hangulat mellett a Katica legnagyobb vonzereje talán a nagyon jó árban lévő napi menü, ugyanis két fogás mindössze 1490 Ft. Kiadós, fantáziadús ételek váltják egymást az étlapon, amelyek minden nap elérhetők vega változatban is.

Varga Márta, a Katica tulajdonosa. Fotó: Mudra László

Hokedli: a zöld ebédmenü

Őrült nagy kedvencünk a mindig friss zöldségekből szuper főzelékeket készítő Hokedli, ahol tudják, hogy a főzelék nem egyenlő a rántással. Amikor volt rá kapacitásuk, eddig is vállaltak házhoz szállítást, de nemrég elindult a Woltos kiszállításuk is, így már pláne bármikor biztonsággal rendelhetsz otthonra. Ha közvetlenül tőlük rendeled az ebédet, akkor a leves + főzelék, illetve a főzelék + feltét ára csak 1590 Ft, a Wolton ez sajnos 2090 Ft-ra ugrik. Érdemes tehát elmenni érte, vagy éppen egész hétre előre rendelni, mert akkor a szállítási díj csak 200 Ft. Az elérhető levesek és főzelékek naponta változnak, és szinte minden, amit kínálnak, gluténmentes!

Menza

A Menza már húsz éve működik megbízhatóan a város szívében, és ezúttal sem hagyja cserben a minőségi ebédmenüre vágyókat. Az ebédmenü éppen csak egy picivel kerül többe 1500 forintnál, a leves és a főétel együtt 1590 Ft. Személyes átvétel az étteremben felállított pick up ponton lehetséges. A heti menüt mindig egy hétre előre feltöltik, így tudsz tervezi. Mindig kétféle napi menüből választhatsz: az egyik húsos, a másik, vega – többek közt olyan fantáziadús kaják is vannak, mint a spenótos rizottó vagy a vegetáriánus pad thai. 

Sejribizli: zero waste ebédmenü

A Sejribizli két család alkotta baráti vállalkozás, nagyon kedves hely, melynek névadója egy szép piros bicikli. Bővebben itt írtunk róluk. A menüjük elvitelre 1690 Ft, de még így is közelebb van az 1500-hoz mint a kétezerhez, így őket is bevettem a válogatásba, már csak azért is, mert nagyon szimpatikusak.

Nagyon hangulatos hely lett a Sejribizli fotó: Polyák Attila

Az egyik tulajdonos, Tarr Bori mindennap maga főzi az egészséges és változatos ebédmenüt, férje pedig – teljesen zero waste szemléletben – egy elektromos Cargo biciklivel kiszállítja. Számomra azért is emlékezetes a hely, mert ez volt az utolsó étterem, ahol még tudtam enni a novemberi zárás előtt. A menü fantáziadús, és bár nyomokban tartalmaz húst, minden héten több vega fogás is elérhető – mint például a vega erdélyi rakott káposzta vagy a Buddha tál, de olyan hagyományos ételeket is készítenek, mint például a sztrapacska. 

A régi asztal István családi öröksége. Fotó: Polyák Attila

Paletta

A Palettában 1650 Ft a kétfogásos menü, amit akár egész hétre előre is megrendelhetsz. 1950 Ft-ért pedig három fogást kaptok egy kiadós desszerttel együtt. A menüben könnyű fogások is szerepelnek, de olyan comfort foodok is, mint a fish & chips vagy a mac & cheese. Laktató és fantáziadús kaják jellemzik a ferencvárosi Palettát, nagyon ajánlom. Hétvégére pedig a családi menüvel jóllakhat az egész család! A Palettában emellett érdemes figyelni a napi kínálatot, mindig előrukkolnak valami új dologgal. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?