A Mandoletti a budai Kell fagylalt? fagyizó tulajdonosainak új üzlete. Tavasszal nyílt Telkiben, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a budapesti agglomerációval is megismertessék a fagyijukat és a finom süteményeiket – Telkiben ugyanis eddig nem volt cukrászda. Én reggel érkeztem a Mandolettibe, így nem mondom, hogy azonnal a süteményekkel indítottam, de ez nem volt gond, mert szerencsére elég kiadós reggelit kínálnak: többféle szendvicset, saját készítésű granolákat. Ha van rá kapacitás, készítenek quiche-t, de ami mindig van: isteni házi, sajtos pogácsa. Egy pohár frissen facsart narancslével ez is remek reggeli.

Én mondjuk szalámis szendvicset kértem, amihez a burgonyás szendvicskenyér a szomszédos Jenői pékségből érkezik – bár tény, hogy szemeztem a csodás áfonyás granolával is. Ennél amúgy sokkal spécibb szendvicseket is készítenek, de hát én már kissé későn értem oda. Korán kelők találkozhatnak a kecskesajtos-almás-vörösáfonyás-pulykamellsonkás vagy a tonhalas-tojásos-spenótos-uborkás szendviccsel is. Kértem hozzá egy zabtejes cappuccinót és egy nagy pohár frissen facsart narancslevet is, meglehetősen kiadós volt. Külön hangsúlyoznám, hogy a kávét minden változatban és alternatív tejekkel is elkészítik.

Reggeli után jöhet a süti!
Ezután néztem szét a sütipultban: brownie-t, a névadó mandulás mandolettit és Rákóczi túróst is kóstoltam, bár nekem a kedvencem a tökmagkrémes piskóta volt, mert az kevésbé édes. Isteniek a kekszek, az áfonyás és a csokoládés is. Ár-érték arányban pedig szerintem különösen kiemelkedő a hely, a sütemények többsége 1000 forint körül van. Összességében egy nagyon hangulatos cukrászda született, amit a kedves gyereksarok miatt kisgyerekkel különösen érdemes meglátogatni. A Mandoletti mindezek mellett kis delikátként is működik: szörpöket, tésztát, lekvárokat és kis ajándékcsomagokat is vehettek náluk.

És akkor még nem is beszéltünk a fagyiról. A Kell fagylalt? neve nem véletlen, hiszen a mindszentkállai Kő fagyi?-ból szerezték be nyitáskor a recepteket, bár azt akkor is hangsúlyozták, hogy egyre több saját ízzel is dolgoznak. A fagyijuk egyre népszerűbb, így télen dobozolt formában is árulni fogják. Több mint negyvenféle fagyit kóstolhattok náluk, nagyon ajánlom a krémes pisztáciát, és a kizárólag gyümölcs felhasználásával készült gyümölcsfagyikat.
Torta minden ízben
Jó hír a budaiaknak, hogy a Maros utcai Kell fagylalt? fagyizó idén télen nem zár be, hanem szintén cukrászdává alakul majd. Itt is megtalálhatjátok tehát a Mandoletti finom süteményeit és tortáit. Utóbbit rendelni is tudtok, ráadásul érdemes tudni, hogy nem csak a megadott ízekben. Az alaptorták mellett ugyanis bármit szívesen elkészítenek, a tortáknak tehát csak a képzelet szab határt. Elég sok érv szól tehát amellett, hogy érdemes felkeresni a Mandoletti cukrászdát. Mint ahogy mi is igyekszünk hírt adni róla, egyre több jó hely nyílik a budapesti agglomerációban, ami nagy öröm az ott élőknek, de ugyanúgy a hétvégi kirándulóknak is.

Mandoletti – Telki Kórház fasor 22. fszt. 3, 2089
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
