Hirdetés

5 szuper hely a pesti Duna-parton, ha ennél egy jót a víz mellett!

Hirdetés

5 szuper hely a pesti Duna-parton, ha ennél egy jót a víz mellett!

Hirdetés
Ne tévesszen meg senkit a májusi ősz, olyan nincs, hogy egyszer ne legyen nyár és dög meleg, hiszen minden évben eljön ez a pillanat. Ezért összegyűjtöttük nektek a legjobb vízparti helyeket, amiket mindenképpen próbáljatok ki, ha egyszer eláll a viharos szél és az eső, és kellemesen lehet ücsörögni a Duna-parton. Amit nem árt egy kicsit jobban felfedeznünk!
Hirdetés

Wasser

A Népsziget talán egy kissé kevésbé ismert sziget, legalábbis a többihez képest, éppen ezért éri meg kilátogatni ide, hiszen a tömeg is jóval elviselhetőbb. Pedig a Duna innen nézve is gyönyörű, ráadásul szuper helyek vannak itt is, nem csak a Rómain. A népszigeti Wasser étlapján burgerek, saláták, de még gyerekmenü is szerepel a sörkorcsolyák mellett, a legnépszerűbb azonban kétségkívül a hekk & lecsó menü. A hekk extra ropogós, a lecsó pedig kolbászos, bővebben ebben a cikkben olvashatsz róluk.

Népsziget_Wasser
Fotó: Gedeon Lili

Fruska Picnic & Bistro

A Fruska nem egy parti büfé, hanem inkább egy kedves bisztró a Kopaszi-gáton. Kicsit olaszos, kicsit magyaros, kinek éppen mihez van kedve. Hekk itt nincs, de az étlap tele van könnyű fogásokkal, mint bruschetta, Cézár-saláta, görög saláta, lencsesaláta, húsos ételek közül pedig kérhető libamáj zsírjában, pulled pork szendvics, gulyásleves vagy éppen paraszttál. Főételként rántott csirke, kacsacomb és burgerek. Lehet tehát sokat enni, és csipegetni is, mindezt a Duna mellett. 

Fotó: Fruska/Facebook

Halas Guszti

Gusztiról nemrégiben emlékeztünk meg, mint az egyik legjobb hely a pesti Duna-parton, a helyszín külön is említést érdemel, a Ráckevei-Dunába teljesen beleszerettünk, és nagyon ajánljuk nektek is, hogy fedezzétek fel minél hamarabb! Halas Gusztinál, mint a neve is mutatja, főleg halat ehettek: hekk, keszeg és rák is van az étlapon, de emellett a kolbász, a hurka és a sült krumpli is népszerű. Ami viszont megfizethetetlen, az a szuper hangulat, ami az egész helyet átjárja.

Fotó: Mudra László

Nap bácsi

Egy nagy kedvenc a Római parton, ahol gyakran főznek bográcsban lecsót, pásztortarhonyát, vagy ami éppen adódik. Mindig figyelnek a vega választékra is, a vega quesadilla például isteni, de a húsevőknek sem kell aggódni, hiszen mindig van csirkés változat is. Mellé remek hangulat és dunai föveny, mindez közvetlenül a vízparton, a Rómain.

Fotó: Nap bácsi/Facebook

DP BBQ

Szabadtűzön készült ételek, grill és BBQ a Duna partján, kellően messze a város zajától. Amikor megérkezik az ember a 22. kerületi Duna-partra, ég a tűz és füstölődik a lazac, ami azonnal kellemes hangulatot teremt. Rendszeresen szerveznek pop-up eseményeket is, nemrég például a halkirálynő, Tischler Petra csatlakozott hozzájuk, érdemes tehát figyelni a Facebook-oldalukat. Nyilván kitaláltátok, hogy én a halételeiknek nagy rajongója vagyok, de természetesen megtaláljátok náluk a klasszikus, húsos BBQ ételeket is.

Fotó: DP BBQ/Facebook
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?