Hirdetés

Bemutatjuk az ország egyik legretróbb fagyizóját

Hirdetés

Bemutatjuk az ország egyik legretróbb fagyizóját

Hirdetés
Egészen biztosan az egyik legretróbb fagyizó található Kőröshegyen, szinte a Völgyhíd alatt. Olyannyira retró, hogy még neve sincs, én is csak véletlenül vettem észre egyszer a nyitva feliratot. A kis, faborítású bódéhoz közelebb lépve aztán látszik, hogy ez itt Gáspár Imre cukrász egysége.
Hirdetés

Igaz, mást nem készít Gáspár úr, csak fagylaltot, de azt már 35 éve. Fagylaltozója már a 80-as évek közepén is ugyanitt állt, és volt olyan év, amikor a környékbeliek az év legfinomabb fagylaltjának választották. Gáspár úr sokáig csak mellékállásban főzte a fagyit, hivatása szerint ugyanis teherautó-sofőr, de jó pár éve már felhagyott a munkával és csak a fagylaltnak él. 

Fotó: Mudra László

Az úgynevezett nyomós fagyi ne tévesszen meg senkit, Gáspár Imre maga főzi mindennap a fagylaltot, olyannyira, hogy a gyümölcsfagyihoz például friss gyümölcsöt használ. A kész fagylaltot pedig utána nem gombóconként méri ki, hanem a gép segítségével adagolja. Egyszerre mindig csak négyfélét készít, ezek általában az alap ízvilágot képviselik: csokoládé, vanília, citrom, eper. Természetesen mindig lehet kérni vegyeset is.

Fotó: Mudra László

A fagyi tényleg nagyon finom, és szerencsére Gáspár úr az árakkal sem szállt el, egy adag 250 Ft. Persze van, aki négy adagot kér egy ezresért, de szerintem az már legyőzhetetlen. A fagyizót nem egyszerű észrevenni, hiszen semmilyen felirat nem hirdeti a létét. Kőröshegyre beérve, a templom után kezdjetek el a bal oldalon keresgélni! 

Fotó: Mudra László

Ti hol ismertek még retró fagyizókat és cukrászdákat? Ha tudtok ilyet, írjátok meg nekünk!

[wpgmza id=”3″ marker=”697″ zoom=”18″]

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások