Hirdetés
Green Kitchen

Csodás desszertek egy pláza aljában

Hirdetés

Csodás desszertek egy pláza aljában

Hirdetés
Új egységgel jelentkezett a minőségi cukrászat egyik legrégibb és legjobb budapesti bástyája, a Desszert.Neked
Hirdetés

A két tulajdonos, Borszéki-Ékes Beatrix és Pálfi Zsuzsanna elmondta, régóta tervezik a terjeszkedést, mert többször kérte őket a törzsközönség. Ez aztán éppen egybeesett egy budai bevásárlóközpont, az Allee megkeresésével. Aki járt náluk Pesten, a Paulay Ede utcában, az tudja, milyen tágas, dizájnos a cukrászdájuk – az új hely az adottságaiból adódóan nyilván más lett, de jól megoldották, hogy egy elkülönült, leülős rész is legyen. Azt mondják, örültek a lehetőségnek, mert így egy sokkal szélesebb közönséget is megszólíthatnak a süteményeikkel. 

DesszertNeked az Alléban, fotó: Polyák Attila

Aki valamennyire sütirajongó, annak biztosan nem ismeretlen a Desszert.Neked neve. Ékes Beatrix pályaelhagyóként vágott bele a cukrászatba gyerekei születése után, mellé társult Pálfi Zsuzsanna a marketingoldalról, és Korponai Péter cukrásszal közösen nyitották meg üzletüket a belvárosban, öt évvel ezelőtt. Péter azóta már nincs velük, tavaly novembertől Berta Gréta a cukrászuk.

Fotó: Polyák Attila

Mint mondták, eltelt egy kis idő, mire a közönség megtalálta őket, ezért szerették volna a második budai üzletet egy frekventáltabb helyen nyitni. Eddig az volt a tapasztalatuk, hogy a Paulay Ede utcai cukrászdájukba célirányosan jönnek az emberek, itt azonban azok is megismerkedhetnek a minőségi, francia cukrászattal, akik eredetileg nem ide indultak. 

Dobostorta, fotó: Polyák Attila

Bár többnyire a franciás desszertjeikről ismerjük őket, másik fontos vonaluk, hogy a magyar desszerteket újragondolják, így kapható náluk Rákóczi túrós, dobostorta, mákos guba is – persze minden radikálisan máshogy néz ki, mint megszokhattuk. Bea elmondta, nagyon fontos számukra az esztétikum, minden sütemény egy műalkotás, és csak csúcsminőségű alapanyagokkal dolgoznak. Ez persze az árakon is tükröződik, a legtöbb desszert 980 Ft, de Bea meglátása szerint máris sokan visszajárnak hozzájuk. 

Fotó: Polyák Attila

Abszolút közönségkedvenc a Cara-Hell, ami egy mogyorós, karamellás desszert némi sajtkrémmel és folyékony sós karamellel a belsejében. Ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, az a pisztáciás-málnás tarte, nekem borzasztóan bejött: sűrű, de nem túl édes pisztáciakrém, alján savanykás málnakrémmel, imádtam. A szerkesztőségben nagy rajongótábora alakult ki a Rákóczi túrósnak is. 

Fotó: Polyák Attila

Sós sütemények az új, budai üzletben egyelőre nincsenek, viszont kekszeket és macaronokat mindig tudunk magunkhoz venni, és persze a tortarendelés ugyanúgy elérhető itt is, mint Pesten. 

Desszert.Neked, Allee földszint, 1117 Budapest, Október 23-a utca 8–10.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások