Hirdetés

5+1 otthonra rendelhető csodás deli termék, ami megízesíti a napodat

Hirdetés

5+1 otthonra rendelhető csodás deli termék, ami megízesíti a napodat

Hirdetés
Nem csak főtt ételt érdemes otthonra rendelni, sőt! Most olyan delikát termékeket ajánlunk, amelyek bármely napszakban megízesítik a napodat, vagy éppen az este nyolckor kezdődő kijárási tilalmat.
Hirdetés

Ismét nélkülöznünk kell egy jó ideig kedvenc éttermeinket: legalább harminc napig – de valószínűleg inkább tovább – minden zárva lesz. Ez persze nemcsak nekünk rossz, hanem hatalmas veszteség a vendéglátósoknak. Jó hír talán annyi, hogy ismét nagy fokozatra kapcsol a kiszállítás. És nem csak az éttermekből, hanem a delikátokból is.

Kópék Műhely

Tavasszal is nagy kedvencem volt a Kópék Műhely. Ez Heiszler Olivér kezdeményezése, aki sokáig a Michelin-csillagos Tanti éttermet vezette, nemrég azonban a fakanalat péklapátra cserélte, és kovászos pékséget indított. A Kópék Műhely még a tavaszi első karantén alatt indult el kovászos kenyérrel és kaláccsal, illetve egyéb péktermékekkel, azóta pedig fokozatosan egyre több finomságot készítenek – persze mindent szigorúan maguk.

Heiszler Olivér

Olivér most már hétről hétre többféle különleges pékárut süt, mint alakoros kenyér, kukoricás kornspitz vagy tejmentes kalács. De nagy kedvenceim a hústermékek is, mint a kacsamájas-portóis mousseline, de isteni a kecskesajtkrém és a hummusz is. Termékeik elérhetők szombaton a Fény Utcai Piacon és a nagykovácsi piacon, vasárnap pedig a Czakó Termelői Piaczon, de ettől a héttől ismét elindul a kiszállítás is. 

A Kópék műhely delikát termékei

Egy másik bolt, ami házhoz megy

A Wekerletelepen lévő A másik bolt is nagy kedvencünk, róluk itt írtunk korábban. Idén egy pékséggel is bővültek Irén segítségével, az ő történetét itt olvashatjátok. Szerencsére ők is azonnal átálltak kiszállításra, így ebédmenüjük és az összes, boltban kapható deli termék (ami elég sok) is rendelhető otthonra. Igaz, egyelőre csak a 9., 10., 18., 19., 20. és 23. kerületekben.

A másik bolt a Wekerletelepen. Ez a sok finomság mind házhoz jön. Fotó: Mudra László

Hatalmas újításuk a szendvicsek, azon belül is a pastramis szendvics: kovászos kenyér, házi mustár, marhaszegy, sós uborka (ára 2800 Ft). Egy telefonhívás után szintén házhoz repül. Az az érzésem, sok meglepetéssel rukkolnak majd még elő ebben a szürke és nehéz időszakban. A kiszállítás ára 500 és 1000 Ft, de elvitelre is minden kérhető.  

Kézműves pörkölésű kávé

Bár sok kávézó nyitva maradt, sajnos csak elvitelre lehet kávét kérni, és még úgy sem egyszerű meginni a kötelező maszkhasználat miatt. Azt javaslom, ha tehetitek, támogassátok a kis kávézókat, ugyanakkor home office idejére a nappalitokba is varázsolhatjátok egy újhullámos kávézó hangulatát. Ha mindig is szerettél volna többet megtudni a kávékról és a kávézásról, és úgy érzed, egy barista veszett el benned, most itt az idő lépni egyet!

Kézműves pörkölésű kávé az otthonodba

A Koffein Roasters egy kisüzemi kávépörkölő, ami weboldalán összegyűjtötte a legkülönlegesebb tételeit, hogy otthon is remek kávét tudj készíteni. Ez a szelekció nem található meg a szupermarketek polcain. A webshop négy magyar és egy olasz pörkölőt sorakoztat fel, amit most mind végigkóstolhattok. Persze nemcsak a jó kávé a fontos, hanem jól is kell elkészíteni. Most ehhez is mindent megtaláltok az oldalukon!

Huszár Krisztián főztje a konyhádban

Figyelem, figyelem, Huszár Krisztiánnak ismét minden étele házhoz rendelhető, bár egyelőre főként a budai oldalon. A híres vietnámi gulyása mellett azonban az utóbbi időben egyéb ételeket is készít, amiket mind megrendelhettek otthonra, ha egy különleges ebédre vágytok. Igazi újdonságnak számítanak a konzervált termékek, mint a hízottkacsamáj-pástétom, a körömpörköltfilé vagy a rakott krumpli.

Huszár Krisztián vietnámi gulyása, fotó: Hartyányi Norbert

Rendelni ezen az oldalon tudtok. Az ételek ára 2000 és 3800 Ft között mozog, a házhoz szállítás 1000 Ft, de elvitelre is kérhetitek. 

Babka Deli

Szerintem a karantén egyik legjobb terméke a Babka mezzevacsorája. Bármelyik hat mezze szabadon kiválasztva, pitával, falafellel, tahinis joghurttal és merguez kolbásszal összesen 9900 Ft (személyes átvétellel olcsóbb). Csodás színkavalkádot varázsolhatunk vele az asztalra, és garantáltan feldobja a napot! A Babkától rengeteg deli termék is rendelhető, úgymint savanyúságok, szörpök, házi tészták, kávék, borok, sörök, lekvárok. Ha pedig egy kis olvasnivalóra vágytok, itt olvashatjátok a Babka tulajdonosával, Nemesvölgyi Attilával készült interjúnkat.

babka deli
A Babka deli a Móriczon. Fotó: Mudra László

+1: igazi balatoni Pörc

Elindította a kiszállítását a balatonkenesei Pörc delikát is, – mondanom sem kell talán, hogy ők is hatalmas kedvenceim. A Pörcben főleg Balaton környéki kistermelők kézműves termékeit vásárolhatjátok meg. Saját hentesüzemük van, így amiről messze földön híresek, az a hústermékek: szalámi, kolbász, mézes sonka és természetesen a frissen sült pörc. A zárás után azonnal átálltak kiszállításra, ráadásul az egész ország területére szállítanak.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?