Hirdetés
Green Kitchen

Hoppá! Jancsa Jani és a Bamba Marha csapata bisztrót nyitott az Andrássy úton

Hirdetés

Hoppá! Jancsa Jani és a Bamba Marha csapata bisztrót nyitott az Andrássy úton

Hirdetés
Megnyílt a Hoppá! Bistro az Andrássy úton, ami Jancsa Janiék első bisztróétterme. Mint mondta, már régóta szerették volna magukat kipróbálni a klasszikus vendéglátásban is. Az év végét eléggé felpörgették: három hónap alatt három új helyet is nyitnak. A Hoppá! előtt még egy új Bamba Marhát az Astoriánál, amihez hamarosan társul testvére is, egy nápolyi pizzéria Donna Mamma néven.
Hirdetés

Mivel a Bamba Marhával elég jó csapat állt össze, régóta téma volt, hogy szeretnének kilépni egy kicsit a saját komfortzónájukból és kipróbálnák magukat egy nagyobb étterem szintjén is. A közös csapatmunka eredményeként két hete nyitott meg az Andrássy úton a Hoppá! Bistro, ahol elsősorban magyaros ételekkel találkozunk, persze erősen újragondolva, és kikacsintva néha a franciás vonal felé is.

A Hoppá! Bistro az Andrássy úton, fotó: Mudra László

„Ez nem egy fine dining étterem, ezt hangsúlyoznám, de bisztróból a legjobb vonalat visszük. Magyar ízek, magyar alapanyagokból, francia technikákkal” – mondta Jani.

A csapatba szuper neveket igazoltak: a konyhában a Zeller Bistro egykori séfje, Takáts Dániel áll, az üzletvezető Vas István pedig a Borbíróságtól érkezett hozzájuk. Míg a Bamba Marhában Jani maga találja ki az ételeket, itt inkább Dani az étlapfelelős, de rengeteget teszteltek együtt is. Így állt össze a viszonylag szűk, de velős étlap. És ezt jó értelemben mondom, mert szerintem egy étteremben csak rövid étlappal biztosítható a minőség.

A Hoppá! belülrő, fotó: Mudra László

Jani elmondta, hogy a Bamba esetében már bizonyított az Andrássy út, ezért biztosak benne hogy a Hoppá!-nak is jó lesz a helyszín. Nekem is úgy tűnik, hogy működni fog, hiszen két héttel a nyitás után kifejezetten sokan tértek be ebédidőben. Vegyesen voltak a helyiek és a turisták, de akadt olyan közeli lakos is, aki egyedül ült be ebédelni. Jani elmondta, hogy a magyar és a külföldi vendégeket egyaránt szeretnék megnyerni maguknak.

A fekete kagyló az ebédmenü része, fotó: Mudra László

Komolyan vettem a tesztelést, ezért kikértem egy ebédmenüt és választottam az állandó étlapról is. Az ebédmenü kínálata nagyon komoly, az egyik előétel például fekete kagyló volt, amit elég kevés helyen tapasztaltam Budapesten. A másik opció sütőtökkrémleves volt, amit szintén imádok, de ha lehet kagylót választani, akkor természetesen azt kérek. Eleve szuper dolog szerintem, ha egy ebédmenüben is van választási lehetőség, a főételek közül például rögtön három, amiben mindig van egy vega fogás is. 

Sólet ebédre, fotó: Mudra László

Én azonnal rárepültem a sóletre, ez nem is lehetett kérdés, őrült boldog voltam, hogy ebédmenü keretében sóletet kapok. Opció volt még a gombapaprikás tarhonyával és a csirkecomb gerslivel, mindkettő jó ajánlat, azt hiszem. A kétfogásos ebédmenü 2390 Ft, ha valaki desszertet is kérne hozzá, akkor 2890 Ft. Ez utóbbiak között volt rizspuding körtével és szilvás-morzsás pohárdesszert is.

A fekete kagyló tejszínes hagymamártással érkezett, nagyon szerettem, csakúgy, mint a sóletet a hozzá kínált marhasülttel. Ráadásul a két fogással együtt tökéletesen jól lehet lakni, és az biztos, hogy egy ilyen ebédmenü után igen lelkesen lehet folytatni a munkát.

Marhatatár, fotó: Mudra László

Az ebédmenü hetente, az a la carte pedig a szezonalitástól és a séf kreatív energiáitól függően változik. Kértem előételnek egy marhatatárt, ami zseniális volt. Ez amúgy is az egyik kedvenc kajám, és itt is nagyon bejött. Hozzá finom pirítós Marmorstein kenyérből, nagyon ajánlom mindenkinek, ára 3600 Ft. Aki levest kíván, az a kacsaleves és a gulyásleves közül választhat. 

Csirkepaprikás, fotó: Mudra László

Második fogásnak csirkepaprikást rendeltem (3200 Ft), ami nem hagyományos formában érkezett, hanem a comb felgöngyölve, kívül a bőrével, jó sok szafttal, mellette jól lepirított „speclivel”. Ez utóbbi nekem őrületesen bejött. Malaccsászár, burgundi marhapofa vagy éppen rib eye steak is szerepel az étlapon, ha valaki egészen komolyan venné az étkezést. Vegáknak pedig a pisztráng, a házi gnocchetti és a kecskesajt lehet a megoldás. 

Mákdesszert, fotó: Mudra László

Zárásként a mákos desszertet kértem, ami isteni volt: sűrű mákkrém, meleg kalács és a tetején mákfagylalt zöld almával. Tökéletes lezárása az ebédnek. Külön jó pont, hogy a kávéra is figyelnek: a kávé Bányai László Costa Rica-i ültetvényéről érkezik, a szekszárdi A Kávé Házában pörkölik.

Összességében egy nagyon kellemes, őszinte bisztró született, ami valóban alkalmas arra is, hogy kicsit visszacsábítsa a budapesti vendégeket az Andrássy útra. Egy jó vacsorára is tökéletes választás, az ebédmenü pedig olyan színvonalas, hogy ha minden helyen ilyen menüt kapnánk, nem sok gondunk lenne. 

Jancsa Jani, fotó: Mudra László

És hamarosan megtudhatjuk azt is, milyen az, amikor Jancsa Jani pizzát süt! Még tavaly ősszel volt Nápolyban egy tíznapos pizzatanfolyamon, ahol nagyon rákattant a hagyományos nápolyi pizzára, és szeretné ebben a műfajban is kipróbálni magát.

Hoppá! Bistro, 1061 Budapest, Andrássy út 34. 


Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások