Hirdetés
Green Kitchen

Így raktuk össze a családi menüt szobafogság idejére

Hirdetés

Így raktuk össze a családi menüt szobafogság idejére

Hirdetés
Hozzám hasonlóan rengeteg anyuka került most hirtelen egy sosem tapasztalt helyzetbe. Meglehetősen hosszú időszakra maradtunk itthon bezárva a gyerekekkel, miközben helyt kell állnunk a munkában és a háztartásban is, és még ebédet is kell főzni. Hatalmas kihívás ez mindenkinek.
Hirdetés

Nyilván nemcsak nekünk, de a gyerekeknek is, és főleg a pedagógusoknak, akik egyik napról a másikra próbálnak átállni egy eddig még sosem próbált, digitális oktatási formára. 

Közben az itthon maradt anyukának – azaz nekem is – dolgoznia kell, és a gyerekeknek óránként elmagyarázni, hogy nem szünet van, attól, hogy itthon vagyunk, még tanulni kell. De talán mind közül legnagyobb kihívás a kaja – hirtelen hogy örülne az ember még annak a silány minőségű menzakosztnak is!

Nem tudom, kinél hogy van, de nálunk a két gyerek háromfélét enne – hogy mi mit szeretnénk, az nyilván számításba sem kerül. Ezért a legjobbnak azt tartottam, ha ők ketten összeülnek, és maguk készítik el a heti menüt. Olyat, ami mindkettőjüknek jó, és akkor nincs veszekedés. Eléjük tettem a Street Kitchen oldalt, és nem is hosszú böngészés után végül összehoztak egy szuper heti ebédmenüt, ami változatos is, és bevásárlólista is tervezhető hozzá. Bevallom, nem éppen húshangsúlyos, mivel egyik lányom nem szereti a húst, de viszonylag könnyen elkészíthető. Vasárnapra pedig belefért egy ételrendelés is, – bár ezt én is csak a papírról tudtam meg. 

Íme a menü (az ételekre kattintva találtok mindegyikhez receptet is): 

fotó: Kalas Györgyi

A legfontosabb szabályok egyébként, amiket mi betartunk, hogy mindenkinek egyszerűbb legyen az élet:

  • Megbeszéljük előre, mi lesz a menü, ők választhatják ki, de utána attól nem térünk el, én nincs nyávogás, hogy valaki mást szeretne. (Kivéve ha valamilyen alapanyagot nem tudok beszerezni)
  • Aki tud, részt vesz a zöldségpucolásban, főzésben. 
  • Elő fog fordulni, hogy két egymást követő nap ugyanazt esszük! Ezen senki nem nyávoghat. Amit tegnap főztem, az nem maradék, hanem rendes kaja. 
  • Ha egyik nap tészta volt, a másik nap nem lehet ismét tészta. 
  • Minden délben főtt ételt kell enni, és mindennap kell enni gyümölcsöt, de fogunk sütni sütit is.

Kitartást mindenkinek, és jó főzést!

Borítókép: Pixabay


Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások