Hirdetés
Green Kitchen

Mostantól betétdíjas dobozban is kérheted az ebédet az éttermekben

Hirdetés

Mostantól betétdíjas dobozban is kérheted az ebédet az éttermekben

Hirdetés
Újrahasználható, betétdíjas ételdobozokat vezet be néhány étteremben a Felelős Gasztrohős csapata. A Vidd és hozd acél kajaboxot elég egyszer megvenni, utána cserealapon bármelyik, a programban részt vevő étteremben használhatjuk.
Hirdetés

Mint Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős kommunikációs munkatársa elmondta, azért találták ki ezt a rendszert, mert nagyon sok étterem a szennyeződésektől félve nem ad ki ételt saját ételdobozban. Így a vendég, ha akarná se tudná a környezettudatos megoldást választani. Bár a Nébih legutóbbi nyilatkozatában elhangzott, hogy az éttermek saját hatáskörükön belül eldönthetik, adnak-e ételt a vendég dobozába. Nem tilos tehát saját dobozba tenni a főtt ételt.

Fotó: Felelős gasztrohős

A Vidd és hozd kajabox azonban kiküszöböli az esetleges fertőzéseket, mivel az ételt nem a saját edényünkbe kapjuk: mi leadjuk a dobozt, és kapunk cserébe egy szépen elmosottat. Ettől tehát még a dobozt magunknál kell tartani, csak éppen egy biztosan tisztát kapunk cserébe. A fémdoboz tehát tulajdonképpen a régi, klasszikus ételhordók szerepét tölti be. A rendszer nagyon hasonlít a Huskee poharakhoz, amiket szintén nemrég vezettek be a piacra. 

Nehezítés, hogy csak abban az étteremben tudjuk becserélni, amelyik szintén része a rendszernek – ugyanúgy, mint a Huskee kávéspoharak esetében. Az indulásnál egyelőre három étterem vállalta a pilot-projektet: Budapesten a MOM Parknál található Fruccola – tehát a másik két Fruccola étterem nem –, a Csillaghegyi megálló nevű reggelizőhely – amiről mi is írtunk egyébként, itt olvashattok róla –, illetve egy békéscsabai étterem a Yes, Chef! Magtár erősíti még az induló csapatot. 

Szabó Eszter azonban elmondta, folyamatosan jelentkeznek a helyek, így remélik, hogy hamarosan 30-40 étteremre is ki tudják terjeszteni a visszaváltható dobozos rendszert, valamint tárgyalnak több ételkihordó céggel is. Terveik között szerepel egy saját mosogatóhelyiség kialakítása is, hogy azok a helyek is be tudják vezetni a kajaboxot, akik nem rendelkeznek mosogatóval. A begyűjtést és a mosogatást a Felelős Gasztrohős csapata végezné.
A Vidd és hozd kajabox ára 1890 Ft – ezt csak egyszer kell megvenni, utána bármeddig cserélgethető.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások