Hirdetés
Green Kitchen

Legalább március 1-ig minden étterem zárva marad

Hirdetés

Legalább március 1-ig minden étterem zárva marad

Hirdetés
Február 1-én járnak le a jelenlegi korlátozások, a kormány a mai bejelentése szerint azonban legalább egy hónappal meghosszabítja azokat.
Hirdetés

Ez azt jelenti tehát, hogy legalább március 1-ig a vendéglátóhelyeken nem lehet helyben fogyasztani, és csak elviteles rendszerben működhetnek. A kormány mai bejelentése szerint addig nem lehet lazítani, ameddig nem csökken jelentős mértékben a fertőzöttek száma, vagy amíg nem érkezik tömegesen koronavírus elleni vakcina az országba. 

Stube étterem
Stube étterem Pilisvörösváron

A korlátozások fenntartása azt a célt szolgálja, hogy Magyarország elkerülje a harmadik hullámot – hangzott el a csütörtöki kormányinfón. Természetesen nem csak az éttermek maradnak zárva:  a színházak, mozik, sportlétesítmények és gimnáziumok sem nyitnak ki, valamint a kijárási korlátozás is érvényben marad. 

Sokan zúgolódnak

“Amikor lazítás lesz, a vendéglátóhelyeket fogjuk kinyitni” – nyilatkozata ma Gulyás Gergely a kormányinfón, valószínűleg annak hatására, hogy egyre több vendéglátós zúgolódik. Mint azt egy cikkünkben már megírtuk, osztrák, olasz és lengyel vendéglátósok is többször jelezték, hogy a megélhetésük forog veszélyben, ezért azt tervezik, hogy a tilalom ellenére kinyitnak. A lengyel vendéglátósoknak úgy tűnik sikerült is keresztülvinni az akaratukat, a kormány jelenleg is tárgyal velük – írja a Napi.hu. A lengyel kormány nem zárja ki a szigorítások enyhítését a gasztronómiai, a hotel és a fitnesz ágazatokban, de új egészségvédelmi szabályokat akar bevezetni, amelyek garantálják, hogy a lazítás miatt nem növekedik majd a fertőzésszám.

Az éttermi étkezés egyelőre csak álom. Fotó: Mudra László

Itthon is egyre többen adnak hangot azon véleményüknek, hogy legalább a teraszokat meg kellene nyitni. Egy egy nagykanizsai kocsmáros pedig megelégelte a korlátozásokat, és Facebook-oldalán közölte, hogy február 1-től teljes nyitvatartási idővel és beltéri fogyasztásra is kinyitnak, – írta meg a Telex. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások