Hirdetés
Green Kitchen

OMG: Ilyen Elvis brutális szendvicse

Hirdetés

OMG: Ilyen Elvis brutális szendvicse

Hirdetés
Hirdetés

Nincs ember aki ne ismerné Elvist, a hatalmas kulturális ikont, az énekest, a rock and roll királyát. Nem véletlen, hiszen zeneileg óriásit alkotott, még szexszimbólummá is vált, de ő ezen felül, a maga furcsa, megdöbbentő módján beférkőzte magát még a gasztronómia világába is. És hogy mivel? Hát a legendás, többezer kalóriás szendvicsével! A szendviccsel ami köré szinte több legenda fűződik, mint a Loch Ness-i szörny köré. Most kicsit körüljártuk ezeket.

 

Elvis Presley fiatalon, 42 évesen halt meg szívrohamban, ami az orvosok szerint leginkább a helytelen életvitelének és az egészségtelen táplálkozásának volt köszönhető. Ugyan az elhíresült szendvicse sem tartozott a legegészségesebb ételek közé, de ezen felül a mértéktartással is akadtak problémák. Elvileg ugyanis volt olyan, hogy már hajnali 5-kor reggelizett és akkor sem érte be egy ilyen szendviccsel, hanem néha 5-6 adagot is elpusztított belőle.
Nézzük is, hogy miből áll pontosan a szendvicsek szendvicse, ami már legalább olyan híres, mint maga Presley. Nem véletlenül nevezik néha magát a szendvicset is “The Elvis”-nek.

Forrás

A brutál szendvics alapja két pirítós kenyér, amit megkennek rengeteg mogyoróvajjal, majd jól megpakolják egy csomó banánkarikával és pirított baconnel. Ez még nem is lenne olyan vészes, de van egy kis csavar a dologban. Ezt a kalóriabombát az összeszerelés után még kisütik serpenyőben a bacon zsírjában. És persze ez csak az alapelképzelés, amit lehet még extrázni, bár egyesek szerint eredetileg is jár lekvár a híres szendvicsbe.

Forrás

Ha valóban csak két toast közé kerülnének a feltétek, akkor még talán meg is értjük, hogy az énekes nem lakott jól egy szenyával, azonban egy másik legenda úgy tartja, hogy az igazi Elvis szendvics összesen 8 ezer kalóriát rejt magában!! Ez a mennyiség pedig egy egész loaf kenyérből, 1 üveg mogyoróvajból, 1 üveg lekvárból és majdnem fél kiló baconből jön ki. Már kezdjük érteni mi állhatott a magas koleszterinszint és egyéb problémák hátterében.

Forrás

Az Elvis szendvics sorra került rá egyre több étterem étlapjára, mindenki szerette volna kipróbálni, de az énekesnek elvileg a kedvence az volt, amit édesanyja készített neki. Pedig ha étterembe megy, kérdezhetik tőle, hogy ELVISzed vagy itt eszed meg?” 😀

Forrás

Természetesen mint ahogy az minden népszerű, ikonikus dologgal történni szokott, az idő és a társadalom kreatív tagjai továbbgondolták az alapelképzelést és megszületett a szendvics fánk-, burger- és fagyi-változata:

Forrás

Valamint ez a bacon-kenyérben elkészített verzió:

Forrás

Javasoljuk, hogy ti azért érjétek be kevesebbel és ha valami brutálisan jó, de kevésbé kalóriadús szendvics vagy burger után néznétek, akkor itt keresgéljetek. 


 

Forrás: http://www.messynessychic.com & https://www.thevintagenews.com

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások