Hirdetés
Green Kitchen

Padlizsános csoki és tikka ananász: különleges fagyikkal repít körbe a világon a Cioccolatte

Hirdetés

Padlizsános csoki és tikka ananász: különleges fagyikkal repít körbe a világon a Cioccolatte

Hirdetés
A Cioccolatte Fagylaltozó már jó pár éve az újlipótvárosiak egyik kedvence, gyakran szerepelnek előkelő helyen különböző toplistákon. A karantén alatt egészen egyedülálló ötletük támadt: mivel mostanában nem lehet utazni, a fagyik segítségével hívják utazásra a vendégeket. A The Sweet Escape nevű kezdeményezés keretében minden héten más ország ízeit kóstolhatjuk meg.

Hirdetés

Soresina Szilvia félig olasz, férje, Giuliano pedig teljesen, így mondhatjuk, hogy a vérükben van a fagylaltkészítés. A Cioccolatte Fagylaltozót 2016-ban nyitották meg a Pozsonyi úton, akkor még egy olasz fagylaltmesterrel, akivel aztán különváltak az útjaik. Ekkor dönteniük kellett: vagy újabb fagylaltmestert szereznek, vagy kitanulják a fagyikészítést ők maguk.

Soresina Szilvi, fotó: Cioccolatte

Az utóbbi mellett döntöttek, és milyen jól tették! A média világából a fagyifőzésre átnyergelt Szilvi fantáziája gyakorlatilag folyamatosan szárnyal. Az egyik legnagyobb olasz mestertől, Maurizio Polonitól tanult fagyit főzni, és nemrég egyedüliként képviselte Magyarországot Milánóban a 8. Chocolate Show-n. 

A Cioccolatte Fagylaltozót nem csak azért ajánlom nektek, mert kizárólag jó minőségű, valóban kézműves fagylaltot ehettek. Bár ez is sokkal kevesebb helyen van, mint gondolnánk, de ilyet láttunk már. A kulcsszó itt az ízesítés. Szilvi és Giuliano nem ragadnak le a bevált kedvenceknél, itt tényleg állandóan folyik a kísérletezés.

Fotó: Cioccolatte

A világ körüli utazást Szilvi a karantén alatt találta ki, és minden idejét azzal töltötte, hogy újabb és újabb különleges ízkombinációkat kísérletezzen ki. Ezeket mind összeköti a merészség – sosem gondoltam volna, hogy fagyi terén ennyi újdonságot lehet nekem mutatni. A The Sweet Escape keretében minden héten más országba repülhetünk el a fagyik révén. A héten India volt a soros, de pénteken már repülnek is tovább Thaiföldre, hogy ismét különleges ízeket mutassanak be. 

India ízeit a tikka ananász és a mango lassi képviselte náluk. A mango lassi felüdülés volt a nagy hőségben, miközben csodásan visszaadta India illatát és ízét. Tényleg azonnal beugrottak a Cioccolattétól nem túl messze lévő Taj Mahal és Panjaab tandoori éttermek, mindkettő nagy kedvencem! 

Fotó: Kalas Györgyi

Szerencsére Szilvi tett nekem félre egy kicsit az izraeli és a görög utazásról is, így kóstolhattam például babkafagyit, ami szintén elképesztő pontossággal idézte vissza a közel-keleti ízeket. Imádtam a ciossakát, ami csokoládé és padlizsán keveréke, és a sült padlizsántól elképesztő selymességet kapott. Pedig nem hiszem, hogy elsőre sokan rendelnének egy padlizsános fagyit, mégis azt ajánlom, merjetek kísérletezni! Minden általam kóstolt fagyi fantasztikus volt. 

A Cioccolattéba folyamatosan érkeznek a vendégek, akiket Szilviék szinte név szerint ismernek. Sokan már izgatottan várják a pénteket, amikor úgy fagyikat ismerhetnek meg, mások viszont nem akarnak szakítani a kedvenc, már jól bevált ízekkel. Így járt egy idős hölgy is, aki mindennap kávéfagyit eszik.

Nem csoda, hiszen ebbe is igazi kávé kerül, Szilvi maga főzi hozzá az erős eszpresszót, és azt önti a fagyiba. De ő főzi a sós karamellt, hámozza a gyümölcsöket, pasztörizálja a tejet, főzi a karamellkrémet és pucolja az uborkát. Igen, az uborkát, merthogy Görögország is volt már soron, amit egy rendkívül hűs tzatzikis fagyi képviselt. 

Fotó: Cioccolatte

Péntektől pedig Thaiföld jegyében kókusz, lime és citromfű illata lengi majd be a fagyizót. Ennek keretében egy finom, mogyoróval készített satay fagyi is elérhető lesz. Egész nyáron minden héten új országba utazhatunk el a Cioccolatte segítségével, akik megmutatják, hogy a fagyi sokkal több annál, mint amit eddig gondoltunk róla. 

Persze nem mehetünk el szótlanul a klasszikus ízek mellett sem, nekem nagy kedvencem például a banán – természetesen ez sem látott adalékanyagot még hírből sem. De minden fagyijukat érdemes megkóstolni, hangulattól függően, és mindig találtok a pultban vegán és tejmentes fagyikat is. Ha pedig befejezték a nagy utazást, szeretnék magukat megmutatni egy szélesebb közönség előtt is. Terveik szerint hamarosan terjeszkednek és nyitnak egy másik fagyizót is, ahová áttennék az üzemet, így minden fagyi a vendégek előtt készülne. 

És ha már utazás: mivel ezen a nyáron kevesebbet mehetünk külföldre, nagyon ajánlom, hogy ismerjük meg minél jobban helyette a várost! Érdemes rászánni egy délutánt a Pozsonyi útra, hiszen remek hangulatú helyeket fedezhetünk fel, és jó látni, hogy van olyan része a fővárosnak, ami turisták nélkül is remekül működik. 

Cioccolatte Fagylaltozó, 1137 Budapest, Pozsonyi út 7. 

[wpgmza id=”2″ marker=”412″ zoom=”18″]

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások